TAKSISTA ME UDARIO PESNICOM U GLAVU: Prelazila sam ulicu na pešačkom, a on me zamalo ubio kolima!
Foto: Kurir

Završila na VMA s povredama na licu

TAKSISTA ME UDARIO PESNICOM U GLAVU: Prelazila sam ulicu na pešačkom, a on me zamalo ubio kolima!

Beograd -

Stao je i počeo da me vređa, a kad sam rekla da ću ga prijaviti, počeo je da me tuče, tvrdi Aleksandra Veličković

Aleksandra Veličković (28) tvrdi da ju je 1. februara oko 20 časova, na pešačkom prelazu u Ulici braće Jerković, fizički napao vozač „Luks taksija“ šest puta je udarivši pesnicom u glavu.On kaže da je prelazila ulicu kad je taksista naleteo velikom brzinom i umalo je nije udario.Postao agresivan- Bukvalno je proleteo pored mene i zaustavio se. Rekla sam mu da je napravio prekršaj i da je mogao da me ubije. Otvorio je prozor, postao je agresivan i počeo da me vređa i ubeđuje da tu nije pešački prelaz. Rekla sam mu da je tu i pitala ga zar ga ne vidi.

Prišla sam vozilu i rekla da mogu da ga prijavim policiji za to što je uradio, i ponovila da je mogao da me ubije. Rekao mi je da mu se jebe za policiju - prepričava događaj naša sagovornica, inače članica Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA.Ona ističe da ju je nakon toga taksista nazivao pogrdnim imenima.- Nazvao me i kurvom, ostala sam u šoku. Zapretila sam mu da ću zapisati broj table i da ću ga prijaviti. On je izleteo iz kola i počeo da me udara pesnicama po glavi. Sigurno nekih šest puta. Pala sam na zemlju. Nisam očekivala da će me udariti uopšte, nisam mogla da se zaštitim i odbranim. Sva sreća, naišli su neki ljudi i krenuli ka njemu. On je utrčao u kola i pobegao - tvrdi Aleksandra.Ona kaže da je zvala Hitnu pomoć i da je nekoliko sati provela na VMA, te da je slučaj prijavila i policiji.- Nemam prelome, ali ugruvana sam i bole me lice i glava. Nisam mogla da dođem sebi i da se smirim. Još uvek sam u šoku. Sada sam to bila ja, sutra će stradati neka druga žena. Nadam se da će nasilnik odgovarati. Nisam stigla da zapišem broj tablica, ali uspela sam da zapišem broj vozila - ističe Veličkovićeva.

Druga strana

Sa druge strane, advokat taksiste koga naša sagovornica optužuje Aleksandar Šćekić kaže za Kurir da nije bilo tako kako je ona rekla.- Dok traje istraga policije i tužilaštva, ne bismo davali izjave tim povodom. Verujemo u policiju i sačekaćemo da nadležne službe obave svoj posao. Ono što mogu da kažem, jeste to da nije bilo tako kao što je ona navela - rekao je Šćekić.

MUPKRIVIČNA PRIJAVA PROTIV TAKSISTEU Ministarstvu unutrašnjih poslova navode da je policija identifikovala 36-godišnjeg muškarca za koga se sumnja da je 1. februara na pešačkom prelazu u Ulici braće Jerković fizički napao 28-godišnju devojku i naneo joj lake telesne povrede.- Po nalogu dežurnog tužioca Drugog OJT u Beogradu, protiv osumnjičenog muškarca biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje - kažu u MUP.

Mina Branković

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track