VREĐALI JE I IZBACILI IAKO JE IMALA KARTU? Beograđanka ogorčena bahatošću kontrolera Bus plusa
Foto: Dado Đilas

Više ni karta ne pomaže?

VREĐALI JE I IZBACILI IAKO JE IMALA KARTU? Beograđanka ogorčena bahatošću kontrolera Bus plusa

Beograd -

Beograđanka tvrdi da je doživela neviđenu neprijatnost od strane kontrolora Busplusa, uprkos tome što je uredno otkucala kartu.

Incidenti između građana i kontrolora Busplusa postali su svakodnevnica u Beogradu. Ne prođe ni dan bez neke čarke u autobusima gradskog prevoza. Putnici krive kontrolore, kontrolori putnike, a istina je obično negde izumeđu.

Najsvežiji incident o kojem ovih dana bruje društvene mreže desio se prošle nedelje, a našu sugrađanku čak ni uredno otkucana karta nije spasila neprijatnosti.

Na Fejsbuk stranici Uživo iz beogradskih tramvaja osvanuo je post revoltirane Beograđanke kojoj su kontrolori Busplusa priredili veliku neprijatnost iako je svoju vožnju uredno platila.

Ona tvrdi da je odmah po ulasku u vozilo otkucala kartu i videla da je automat to prihvatio. Međutim, problemi su počeli kada je na Banovom Brdu ušla kontrola koja joj je saopštila da je njena karta neispravna.

- Ja u čudu. Sasvim kulturno sam mu rekla da je to nemoguće jer sam lepo videla "zeleni ekran" kao potvrdu i ostatak kredita na kartici i da je u pitanju greška. Tu on već kreće ironično da mi odgovara: "Da, da, samo za vašu karticu ne radi moj aparat" - prepričava nemio događaj ova Beograđanka.

Nakon što im je predložila da "konsultuju" snimke sa nadzornih kamera na kojima se vidi da je uredno otkucala kartu, kontrolori su, kako kaže, postali neprijatni i uz opasku "Da da, evo samo za vas ćemo da palimo kamere" je izbacili iz tramvaja prethodno joj izdavši potvrdu o oduzimanju Busplus kartice.

Foto: Nemanja Pančić

- Odmah sam podnela reklamaciju Bus plusu u elektroskom obliku i dobila odgovor da je u pitanju sistemska greška i da dođem po karticu. Ja da dođem po karticu koju su mi oni oduzeli njihovom gresom?! Zahtevam da mi karticu pošalju poštom ili da mi uplate 89 dinara da bih po istu došla - prepričava sugrađanka i dodaje da je stekla utisak da ovakvi propusti nisu retkost u Busplusu. Nakon svega, ova Beograđanka kaže da joj izvinjenje i ne znači mnogo.

– Meni njihovo izvinjenje u onom bunkeru od 4kvm2 sa 2 elektronske brave u koji primaju ljude koji dolaze da se obarte Bus plusu apsolutno ništa ne znači, ja formalista nisam. Sramota koju sam doživela da ceo tramvaj bulji u mene dok se kontrolor onako cinično i drsko ponaša ne mogu da operu ni Sava ni Dunav - zaključila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track