Za završetak izgradnje Hrama potrebno oko 19 miliona evra
Foto: Promo

Na godišnjoj skupštini Društva za podizanje Hrama Svetog Save

Za završetak izgradnje Hrama potrebno oko 19 miliona evra

Beograd -

BEOGRAD – Redovnoj 14. sednici Skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru prisustvovali su Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije, njegova svetost patrijarh srpski Irinej, Miodrag Kostić, predsednika MK Group i predsednik Skupštine Društva, kao i članovi Skupštine.

Diskutovano je o godišnjem izveštaju rada Društva, dinamici završetka radova na Hramu, potrebnim sredstvima zazavršetak radova i uloženim naporima Tomislava Nikolića, predsednika Republike Srbije, njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i svih članova, na čelu sa Miodragom Kostićem, predsednikom skupštine Društva.

“Za završetak izgradnje Hrama Svetog Save na Vračaru potrebno je oko 19 miliona evra, od čega je 4 miliona evra donacija Ruske federacije kojom će biti finansirano oslikavanje kupole. Ostalih 15 miliona evra biće obezbeđeno donacijama članova Društva, Vlade Srbije i drugim donacijama“, izjavio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group i predsednik skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog na Vračaru i pozvao sve koji žele da se uključe u završetak radova to i učine preko Društva ili putem donacija “Predviđeni rok za završetak svih radova na izgradnji Hrama je 2021. godina, a svi radovi se odvijaju planiranom dinamikom“, istakao je g.Kostić.

„Danas je naviše bilo reči o izradi mozaika. Početkom proleća planiran je početak radova na kupoli, a potom i na oltarskoj apsidi“, istakao je njegova svetost patrijarh srpski Irinej, izrazivši zadovoljstvo rezultatima koji su postignuti u prethodnom periodu i zaključcima koji su doneti nakon današnjeg zasedanja Skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru.

Tokom 2016. godine, zahvaljujući donaciji MK Group, Hram je dobio svoj veb sajt, sa podsajtom Društva za podizanje Hrama. Istovremeno, Društvo po prvi put dobija svoja zvanična akta – Statut, Poslovnik o radu Skupštine i Poslovnik o radu Glavnog odbora. U sklopu nastavka obnove Hrama, nedavno je predstavljena i maketa buduće dekoracije unutrašnjosti kupole površine 1.230 kvadratnih metara koja je u planu da se završi do kraja sledeće jeseni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track