VUČIĆ U VRŠCU: Srbija hoće nemačke investicije!
Foto: Tanjug

Postavljanje kamena temeljca

VUČIĆ U VRŠCU: Srbija hoće nemačke investicije!

InfoBiz -
Vicepremijer je prisustvovao obeležavanju početka gradnje nove fabrike kompanije "Fresenius Medical Care" koja će zaposliti 429 novih radnika. Događaju je prisustvovao i ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm

VRŠAC - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija hoće nemačke investicije, da hoće zajedno sa Nemačkom da bude deo EU i da je spremna da za to ispuni visoke standarde.

On je, prisustvujući početku izvođenja radova na izgradnji fabrike kompanije "Fresenius Medical Care" u Vršcu, koja će zaposliti 429 novih radnika, rekao da je to veliki uspeh i podvig za Srbiju.

"To je uspeh i podvig koji smo postigli zahvaljujući Nemačkoj i angažovanju nemačke kompanije. Srbija će uraditi sve da poželite da broj zaposlenih u budućnosti pređe magičnih 1.150 (koliko je kompanija najavila da će ukupno zaposliti)", rekao je Vučić i dodao da kompanija neće imati nikakvih problema u poslovanju.

"Staviće se tačka na praksu da se u Srbiji uvek nađe razlog da se protežira državno u odnosu na privatno i to ne zato što se voli država nego da bi se stavljao novac u džep", istakao je vicepremijer.

Podsetio je da je reč o jednoj od najvećih nemačkih kompanija koja će ove godine postići izvoz od više od 30 miliona evra, da je to jedna od kompanija koja na najbolji način štiti Srbiju i zaključio: "Na svaki način ćemo podržati njihovu investiciju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track