Dajrekt grupa: Ulaganje vredno 20 miliona evra!
Foto: Fonet

Aleksandar Vučić u poseti

Dajrekt grupa: Ulaganje vredno 20 miliona evra!

InfoBiz -
Kompanija osnovana 2001. postala vodeći distributer logističkih usluga, a najavila povećanje broja zaposlenih za 600 radnika

BEOGRAD - Može se uspešno poslovati.Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da investitori o Srbiji govore na najbolji način kad je reč o kapacitetima naše zemlje da napravi dobar poslovni ambijent. Najviši standardiOn je, obilazeći objekte kompanije „Dajrekt grup“ u Zemunu, rekao da je s predstavnicima te kompanije imao uspešan sastanak i da su oni, što je veoma važno, najavili povećanje broja zaposlenih za 600 i nove zaposlene 2014.- Srbija se sada može pohvaliti uspešnim radom mnogih investitora. U ovoj kompaniji radi se po najvišim standardima i u najboljim uslovima. „Dajrekt“ je do sada uložio 20 miliona evra samo u infrastrukturu u tri mesta u Srbiji - objasnio je Vučić.Prema njegovim rečima, za Srbiju je važno što ta kompanija spada u one koje redovno plaćaju porez i daju doprinos srpskom budžetu. Država će stoga, dodao je, podsticati dalja ulaganja.- Država Srbija je spremna da pomogne „Dajrektu“ - rekao je Vučić, ističući da je ta kompanija zainteresovana za distribuciju hrane, čime bi Srbija proširila tržište, ali i povećala prerađivačke kapacitete.Dupliranje kapacitetaPredstavnici „Dajrekt grupe“ istakli su da su veoma zadovoljni poslovnim okruženjem, da u Srbiji vide budućnost i najavili dupliranje kapaciteta.Vučić se osvrnuo i na ekonomske mere koje bi trebalo da budu objavljene u ponedeljak, rekavši da nema nikakve svađe u vladajućoj koaliciji, već da su na stolu brojne ideje, a da je namera da se ne prođe „baš kroz sve najteže mere koje preporučuje MMF“.Kompanija „Dajrekt grup d. o. o.“ osnovana je u Srbiji 2001. godine i u međuvremenu je postala vodeći distributer i provajder logističkih usluga na celokupnoj teritoriji zemlje. Posvećena je razvoju, a u 2014. godini očekuje se povećanje broja radnih mesta sa trenutnih 600 na 700 zaposlenih.

Mere se odnose na Javni sektorPrema njegovim rečima, mere štednje koje preporučuje MMF ne odnose se na privatni sektor, već na javni:- Da li su oni (privatni sektor) zaradili toliko da mogu da izdržavaju sve nas, kompletan javni sektor od 550.000 ljudi, da imamo 30 odsto veće plate nego što oni imaju i da još sa 6,7 milijardi dinara izdržavaju penzionere i ostale socijalne transfere. Ja samo pitam da li je to moguće - rekao je Vučić. Odgovarajući na pitanje da li bi se jedna od mera mogla odnositi na plate, koje su između 40.000 i 50.000 dinara, Vučić je rekao da zna da je to relativno niska plata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track