BAMBI NA CNN: Ne čekamo EU, radimo kao i Nestle!

Uspešno poslovanje

BAMBI NA CNN: Ne čekamo EU, radimo kao i Nestle!

InfoBiz -
Nove mogućnosti bi se mogle pojaviti, naročito na tržištima u okruženju kao što su ona u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Hrvatskoj, navodi Danijel Boehi, prvi čovek Bambija

BEOGRAD - Srbija koja će sledeće godine započeti pregovore za ulazak u Evropsku uniju, bori se sa sporim rastom, visokom inflacijom, nezaposlenošću i javnim dugovima, objavio je CNN reportažu u okviru koje je predstavljena i kompanija Bambi iz Požarevca.

CNN prenosi izjavu prvog čoveka u Bambiju Danijela Boehija:

"Ne spavamo i ne čekamo na ulazak u EU. U tom poglednu, Bambi je dobar uzor svima. Imamo eksperte za hranu, tehnologe i advokate koji nas savetuju šta nam valja činiti. Naš portfolio, proizvodne linije i standardi kvaliteta ne razlikuju se od onih koje ima Nestle ili onih koje bi imao bilo koji proizvođač koji je prisutan na globalnom tržištu"..

Bambi svakog dana proizvede 40 tona "Plazme", najprodavanijeg keksa iz svog asortimana, a kompanija namerava da naredne godine uloži još 13 miliona dolara u proizvodne linije. Boehi navodi da se očekuje da će očekivani ulazak Srbije u EU povećati potražnju za proizvodom i otvoriti nova tržišta.

"Nove mogućnosti bi se mogle pojaviti, naročito na tržištima u okruženju kao što su ona u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Hrvatskoj. Mi ne vidimo Nemačku, Švajcarsku i Veliku Britaniju kao dobru priliku za naš proizvod jer su ova tržišta zasićena", kaže Boehi.

CNN navodi da minimalna zarada u Srbiji iznosi 1.36 dolara po satu, i jedna je od najnižih u Evropi te da se zemlja bori sa rastućom nezaposlenošću, a očekivani ulazak u EU podigao je strahovanja da će obrazovana omladina otići u inostranstvo.

"Zarade će porasti, to je jasno, ali način na koji se mi time bavimo ne uključuje otpuštanje radnika, već bolju organizaciju. Naše plate su veće nego li kod drugih i konkurencija će polako morati da se tome prilagodi kako bi došla na isti nivo na kome smo mi", navodi Boehi.

http://www.youtube.com/watch?v=GJU4OiWTu0I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track