Zvanično predstavljanje Er Srbije za 15 dana
Foto: KURIR

Uskoro poleće

Zvanično predstavljanje Er Srbije za 15 dana

InfoBiz -
Prvi promotivni let aviokompanije Er Srbija od Beograda do Abu Dabija biće 26. oktobra

BEOGRAD - Aviokompanija Er Srbija najavila je danas da će se 25. oktobra zvanično predstaviti srpskoj i svetskoj javnosti.

Kako se navodi u saopštenju, aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejz obezbedila je odobrenje svih regulatornih vlasti da kupi 49 procenata kompanije Er Srbija i sa Vladom Srbije, koja je većinski vlasnik, zaključila petogodišnji ugovor o upravljanju srpskom aviokompanijom.

Prvi promotivni let aviokompanije Er Srbija od Beograda do Abu Dabija biće 26. oktobra, potvrđeno je iz te kompanije.

Na promotivnom letu putnike će usluživati desetoro članova kabinskog osoblja kompanije Er Srbija koji su završili petonedeljnu u Akademiji Etihad ervejza u Abu Dabiju. Generalni direktor kompanije Er Srbija Dane Kondić rekao je da se postavljaju temelji razvoja nove srpske aviokompanije, koja će pružati usluge vrhunskog kvaliteta, i da će se nastaviti ulaganje u obuku i razvoj zaposlenih.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim će kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg će Jat ervejz promeniti ime u Er Srbija.

Vlada Srbije i Etihad ervejz će obezediti po 100 miliona dolara za Er Srbiju. Srpska aviokompanija sa Etihadom kao strateškim partnerom imaće flotu od 10 novih Erbasovih aviona. Er Srbija će imati i linijsko održavanje aviona. Etihad, najbrže rastuća aviokompanija u svetu, osnovana je 2003. godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Suvlasnik je aviokompanija Er Berlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija i Er Lingus, a u toku je preuzimanje i manjinskog udela u indijskom Džet ervejzu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track