Dačić na Londonskoj berzi
Foto: Tanjug

Investicioni dan Srbije

Dačić na Londonskoj berzi

InfoBiz -
Posle govora u toj instituciji, premijer će otvoriti prvi Investicioni dan Srbije. Na skupu, čiji je domaćin Vlada Srbije, govoriće i ministri Lazar Krstić i Saša Radulović, savetnik Alfred Guzenbauer i zamenik generalnog sekretara Evropske banke za obnovu i razvoj Milica Delević

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić danas će u Londonu govoriti na otvaranju Londonske berze, a potom otvoriti prvi "Investicioni dan Srbije".

"Investicioni dan Srbije“ organizuje Britansko-srpska privredna komora, gde će predstaviti povoljnosti koje Srbija nudi stranim investitorima. Na skupu, čiji je domaćin Vlada Srbije, govoriće i ministri finansija i privrede Lazar Krstić i Saša Radulović, savetnik u Vladi Srbije Alfred Guzenbauer i zamenik generalnog sekretara Evropske banke za obnovu i razvoj Milica Delević, najavila je danas vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Krstić će govoriti o mogućnostima ulaganja i podsticajima za strane kompanije, a o konkretnim razlozima zašto investirati u Srbiju, prisutne će upoznati prvi čovek nove srpske aviokompanije "Er Srbija" Dane Kondić.

Na Investicionom danu u Londonu govoriće i direktor Agencije za promociju investicija i izvoza Srbije (SIEPA) Božidar Laganin, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Mateo Patrone, predsedavajući Britansko-srpske privredne komore ser Pol Džadž, predstavnik Evropske investicione banke (EIB) Andreas Beikon i mnogi drugi.

Skup treba da predstavi Srbiju kao poželjnu investicionu destinaciju i biće prilika da se pruži uvid u mogućnosti ulaganja u ključne sektore u Srbiji, kao što su automobilska, energetska, poljoprivredna i industrija telekomunikacija. Tokom boravka u Londonu, premijer Dačić će se sastaće i sa direktorom kompanije "Tata Limited" Dejvidom Lindsmanom i generalnim direktorom "Telenora" Oveom Fredhajmom, navela je kancelarija.

U nastavku posete, u sredu 30. oktobra, Dačić će razgovaraće sa potpredsednikom Vlade Velike Britanije Nikom Klegom. U ponedeljak je razgovarao sa šefom britanske diplomatije Hejgom.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja