Japan tobako otvorio novi pogon u Senti!

Nova investicija od šest miliona dolara

Japan tobako otvorio novi pogon u Senti!

InfoBiz -
Za Srbiju je važno da za uspešne kompanije kao što je JTI postanemo privlačan teren za ulaganje i ostanemo siguran partner, rekao je Dragan Glamočić

SENTA - Puši se od investicija!Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić pustio je juče u rad novu unapređenu liniju za preradu duvana u fabrici „Japan tobako internešenel“ u Senti.Veća proizvodnjaNova linija je deo šest miliona dolara vredne investicije kompanije JTI u proizvodne pogone i poslovanje u Srbiji 2013. Ona će kapacitet prerade duvana povećati za 30 odsto, a omogućiće zapošljavanje još 40 sezonskih radnika. To je još jedna potvrda da JTI u Srbiji s pravom slovi za lidera u proizvodnji i preradi duvana.- Za Srbiju je važno da za uspešne kompanije, kao što je JTI, postanemo privlačan teren za ulaganje i ostanemo siguran partner kako bismo ih motivisali da investiraju. Iz vaših planova i investicija vidi se da želite da povećate proizvodnju - rekao je Glamočić.On je dodao da će ministarstvo zaštititi prodaju duvana većim angažovanjem inspekcija.- Želimo da eliminišemo duvan sa sivog tržišta. Naše inspekcije su svakodnevno na terenu, a od 1. oktobra traje vanredni inspekcijski nadzor u kome su uočene nepravilnosti i preduzete određene mere - rekao je Glamočić.BorbaPuštanju u rad nove linije za preradu duvana prisustvovao je i ambasador Japana Masafumi Kuroki. On je naglasio da je JTI prva i najveća japanska investicija u Srbiji.- Želeo bih da izrazim zahvalnost Vladi Srbije na saradnji i značajnoj podršci kompaniji JTI u prevazilaženju izazova. Posebno bih želeo da istaknem aktivnosti koje je Vlada preduzela u borbi protiv ilegalne prodaje rezanog duvana. Prisustvo kompanije JTI u Srbiji odličan je primer bilateralne i ekonomske saradnje između Japana i Srbije - izjavio je ambasador Japana. Otkako je 2006. godine postala vlasnik fabrike u Senti, kompanija JTI uložila je u tu fabriku više od 140 miliona dolara.

Veći kapacitet... Nove investicije vredne šest miliona dolara
Veći kapacitet... Nove investicije vredne šest miliona dolara

Oštro protiv šverca- Ova investicija je značajna jer poslujemo u okruženju u kojem će ilegalna trgovina rezanim duvanom proizvesti gubitak od čak 18 milijardi dinara u 2013. Zato pozdravljamo odlučnu reakciju Vlade u sprečavanju ilegalne trgovine - rekao je Kris Vuds, generalni direktor kompanije JTI za zapadni Balkan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track