275.000 dužnika reprogramiralo 17 milijardi dinara duga za struju

Direkcija za distribuciju električne energije

275.000 dužnika reprogramiralo 17 milijardi dinara duga za struju

InfoBiz -
Oni koji nisu ušli u reprogram duga za struju, ići će na postupak prinudne naplate i utuživanje

BEOGRAD - Direktor Direkcije za distribuciju električne energije u Elektroprivredi Srbije (EPS) Željko Marković izjavio je danas da se na poslednji reprogram duga za struju prijavilo 275.000 dužnika i da je reprogramirano 17 milijardi dinara duga.

On je podsetio da dugovanja za struju ima 450.000 dužnika, da su dugovanja privrede oko 40 milijardi dinara a da još toliko duguju domaćinstava. Marković je dodao da su dosadašnja iskustva pokazala da oni koji uđu u reprogram vrlo često plate samo dve-tri rate, a onda nastave sa starom praksom neplaćanja.

On se nada da ovog puta neće biti tako i dodaje da će se tolerisati kašnjenje samo jedne rate, a da će nakon toka ići na prinudnu naplatu i utuživanje. Oni koji nisu ušli u reprogram duga za struju, ići će na postupak prinudne naplate i utuživanje.

Upitan da li se može desiti da se dug za struju državnih preduzeća naplati iz budžeta na teret svih poreskih obveznika, on je rekao da ne veruje da će ići tako i da se prinudna naplata vrši iz imovine preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja