POSLOVNO: Amazon časti kupce ukoliko im božićne isporuke zakasne
Foto: Youtube

Prihvatio kritike

POSLOVNO: Amazon časti kupce ukoliko im božićne isporuke zakasne

InfoBiz -
Amazon je obećao nadoknadu za kupce nakon što se UPS našao na udaru kritika zbog kašnjenja paketa, i pored obećanja da će ispoštovati rokove

NJUJORK - Američka kompanija Amazon, jedna od najvećih svetskih firmi u oblasti internet poslovanja, poručila je danas da će obezbediti poklon bonove u vrednosti od 20 dolara i platiti troškove isporuke za sve kupce čije božićne pošiljke nisu isporučene na vreme sbog problema u kurirskim kompanijama UPS i Fedeks.

Amazon je obećao nadoknadu za kupce nakon što se UPS našao na udaru kritika zbog kašnjenja paketa, i pored obećanja da će ispoštovati rokove, prenosi agencija Frans pres.

Kompanija Volmart takođe je navela da će uručiti poklon bonove kupcima koji nisu primili pakete u obećanom roku, piše Njujork tajms.

Kurirske kompanije za odlaganje isporuka krive ovonedeljne loše vremenske uslove u nekim delovima SAD, kao i preopterećenost sistema. Praznična sezona kupovine je ove godine bila nešto kraća nego obično, a navike Amerikanaca da odlažu kupovinu poklona do poslednjeg trenutka takođe nisu pomogle, navode kompanije.

UPS i Fedeks nisu precizirali koliko paketa je kasnilo, ali su naveli da se radi o manjem delu prazničnih isporuka. "UPS ima veoma mnogo porudžbina i trudimo se da paketi stignu na odredišta, međutim, broj avionskih paketa nadmašio je naše kapacitete uoči Božića, pa neke isporuke kasne", navodi kompanija.

"Žao nam je što ima kašnjenja i kontaktiramo klijente kojima su pošiljke stigle sa zakašnjenjem", rekao je portparol Fedeksa Skot Fidler. Fedeks je u periodu od Dana zahvalnosti do Božića isporučio 275 miliona pošiljki, od kojih veoma mali broj nije isporučen na vreme, dodaje Filder.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track