Softveri iz Kragujevca u bankama i Beloj kući!

Komtrejd otvorio novi informatički kamp

Softveri iz Kragujevca u bankama i Beloj kući!

InfoBiz -
Aleksandar Vučić obećao pomoć ovoj kompaniji jer je uz auto-industriju IT sektor budućnost Srbije

KRAGUJEVAC - IT oslonac Srbije!Razvoj sektora informacionih tehnologija i obrazovanje mladih ljudi za tu oblast zavređuju svu pažnju države, jer je IT sektor, uz automobilsku industriju i poljoprivredu, glavna razvojna šansa naše zemlje, poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prilikom jučerašnjeg svečanog otvaranja Regionalnog razvojnog softverskog kampa kompanije „Komtrejd“ u Kragujevcu.„Komtrejd“ je godinama strateški planirao razvoj ovog softverskog centra, koji nudi programska rešenja za računare u najznačajnijim svetskim institucijama.Mladi inženjeri- Naši softveri koriste se u Beloj kući, vojsci Sjedinjenih Američkih Država, Dojče banci, „Erbasu“, a radimo ih i za najpoznatije IT kompanije, kao što su HP, EMC, „Agilent Technologies“ i „Itron“. Zato smo godinama obrazovali kadar za svoje potrebe kroz saradnju s Prirodno-matematičkim fakultetom u Kragujevcu i sopstvenu letnju školu programiranja „EdiT“. Tako smo u ovom razvojnom centru zaposlili 200 mladih inženjera iz Kragujevca i okoline, a već do leta taj broj ćemo udvostručiti - izjavio je Veselin Jevrosimović, predsednik grupacije „Komtrejd“.Aleksandar Vučić poručio je da će država pomoći ovoj kompaniji da što pre realizuje svoje planove.- Ova kompanija redovno izmiruje poreze državi, u budžet godišnje uplati pet miliona evra, i svojim zaposlenima redovno isplaćuje plate, koje su znatno veće od proseka u Srbiji. Obrazuje i zapošljava mlade inženjere, njeni softveri su na ceni u svetu i zato zaslužuje našu pomoć - rekao je Vučić i dodao: Nada u budućnost- Vi nam dajete nadu u bolju budućnost svojim znanjem i uspehom na svetskom tržištu. Poručujem da ćemo se, kao što smo se suprotstavili kriminalu i korupciji, ubuduće odlučno boriti i za nova radna mesta.„Komtrejd“ je sa 16 kompanija u 11 država, u kojima je angažovano 1.600 softverskih inženjera, najveća IT organizacija u jugoistočnoj Evropi.

SvestraniSOFTVERI ZA KLADIONICE, KAZINA...U Regionalnom razvojnom kampu „Komtrejda“ u Kragujevcu mladi inženjeri prave softvere za internet kazina i kladionice, za pametne merače električne energije, prirodnog gasa i vode, mobilne platforme za Gaming, program Skrill - globalno rešenje za plaćanje preko interneta, softvere za bolnice, kompletan proizvod za industriju...

Vučić iskrenOVO JE ZA MENE „ŠPANSKO SELO“Informisao sam se za ovaj događaj, pripremao puna tri sata, ali i dalje ne razumem ovaj vaš posao! Ovo je za mene „špansko selo“, i da učim narednih 700 godina, ne bih ništa naučio. Zato vam se svima divim jer ste ovladali znanjem koje je dragoceno za vas, našu zemlju, ali i za Zapad - poručio je Aleksandar Vučić programerima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track