Rusija osniva centar za investicije u Beogradu

Aleksandar Konuzin, bivši ambasador

Rusija osniva centar za investicije u Beogradu

InfoBiz -
Glavni cilj osnivanja tog neprofitabilnog centra jeste politička i ekonomska saradnja Rusije sa svim zemljama regiona, kao i u nauci i obrazovanju i tehničkoj sferi

BEOGRAD - Bivši ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin najavio je danas da će ruska vlada u Beogradu osnovati centar za ekonomsku saradnju i investicije za balkanske zemlje i Evrope.

Konuzin je naglasio da je glavni cilj osnivanja tog neprofitabilnog centra politička i ekonomska saradnja Rusije sa svim zemljama regiona, kao i u nauci i obrazovanju i tehničkoj sferi, prenosi Privredni pregled.

"Značaj ovog centra ogledaće se u tome koliki će biti njegov doprinos u širenju saradnje Balkana i Rusije, a sa druge strane, u povezivanju zemalja regiona, zato što hoćemo da investiramo u takve projekte koji će obuhvatiti maksimalan broj država ovog regiona i tako uticati i na ekonomsku situaciju", kazao je Konuzin.

On je naglasio i da u odnosima Srbije i Rusije postoji dobar temelj saradnje, pre svega političke. "Postoji i veoma dobar pravni osnov za bilateralnu saradnju, imamo i značajne političke dogovore i vrlo važne ekonomske odnose", kazao je Konuzin, odgovarajući na pitanje kako se na ekonomske odnose Srbije i Rusije može odraziti situacija u Ukrajini.Prema njegovim rečima, u Srbiji ipak postoje i oni koji se protive procesu jačanja bilateralnih veza sa Rusijom.

"Mi želimo da izbegnemo da saradnja Rusije i Srbije zavisi od drugih faktora. Mogućnosti su tu, i neophodna je politička volja da bi se one i iskoristile", naglasio je bivši ambasador Rusije u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track