IKARBUS: Proizvodnja mercedes autobusa kreće čim se sklope ugovori s kupcima
Foto: Aleksandar Jovanović

Prvo potpisivanje

IKARBUS: Proizvodnja mercedes autobusa kreće čim se sklope ugovori s kupcima

InfoBiz -
Ikarbus autobuse proizvodi samo sa poznate kupce, što znači da proizvodnja počinje posle sklapanja ugovora o prodaji, kažu u zemunskoj fabrici

BEOGRAD - Preduzeće Ikarbus započeće redovnu proizvodnju autobusa sa oznakom "mercedes" tek kada budu sklopljeni ugovori sa kupcima, rekli su u tom preduzeću.

U Ikarbusu su istakli da se razgovara se sa mnogim potencijalnim kupcima zainteresovanim za nabavku autobusa koji se sklapaju u saradnji sa nemačkim Mercedesom, ali nisu želeli da otkriju o kojim kompanijama je reč.

"Ikarbus autobuse proizvodi samo sa poznate kupce, što znači da proizvodnja počinje posle sklapanja ugovora o prodaji", rekli su u Ikarbusu.

Na pitanje zbog čega kasni potpisivanje ugovora sa obrenovačkim prevoznikom Trans-jug o prodaji četiri autobusa pod oznakom "mercedes", u srpskom proizvođaču autobusa rekli su da se radi o tehničkim razlozima i da se još ne zna kada će ugovor biti potpisan.

U Ikarbusu su kazali da je u toj zemunskoj fabrici u toku remont autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd". Ikarbus je 9. marta predstavio prototip gradskog autobusa proizvedenog u saradni sa Mercedesom. Reč je o autobusu sa 35 sedišta, predviđenom za ukupno 100 putnika, koji je prilagođen za gradske i prigradske linije, ima "euro pet" motor i košta oko 130.000 evra.

Najavljeno je i da bi za tri do četiri meseca mogla da počne redovna proivodnja tih autobusa, kao i da je to prvi u nizu modela koje Ikarbus i Mercedes planiraju za narednih godinu i po do dve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track