Siniša Mali: Objavljivanje ugovora sa Etihadom za nekoliko dana
Foto: Tanjug

Proširen kol centar Er Srbije

Siniša Mali: Objavljivanje ugovora sa Etihadom za nekoliko dana

InfoBiz -
Objava ugovora između Vlade Srbije i Etihada je pitanje dana, rekao je ekonomski savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića

BEOGRAD - Ugovor o osnivanju aviokompanije Er Srbije, čiji su vlasnici Vlada Srbija i kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, biće objavljen u narednih nekoliko dana, izjavio je danas predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

"Objava ugovora između Vlade Srbije i Etihada je pitanje dana", rekao je novinarima Mali koji je ekonomski savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Mali je prisustvovao konferenciji za novinare generalnog direkrora Er Srbije Daneta Kondića o proširenju kol centra te aviokompanije. Etihad se saglasio, kako je rekao Mali, da ugovor o osnivanju Er Srbije bude objavljen, ali je potrebno da se okončaju neke formalnosti. Kako je dodao, taj ugovor će biti objavljen na sajtu Vlade Srbije. Vlada Srbije je 1. avgusta sa Etihad ervejzom potpisala sporazum o strateškom partnerstvu kojim je ta kompanija postala vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg je Jat ervejz promenio ime u Er Srbija (Air Serbia). Ugovorom su se vlada i Etihad obavezali da obezbede po 40 miliona dolara za kapital Er Srbije, i pored toga dodatnu deoničarsku pozajmicu od po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podrzao razvoj mreze Er Srbije. Kompanija Er Srbija počela je zvanično da posluje 26. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track