Najnovije vesti

DOBIT 11 MILIONA: Galenika u plusu posle tri godine
Foto: Nemanja Pančić

Dobri poslovni rezultati

DOBIT 11 MILIONA: Galenika u plusu posle tri godine

Biznis
Galenika je, takođe, za prva tri meseca 2014. godine uvela šest novih lekova, čime se nastavlja rad na inoviranju asortimana i povećanju prodaje, navode u fabrici

BEOGRAD - Prvi put posle tri godine negativnih rezultata u poslovanju Galenika je za prva tri meseca 2014. ostvarila dobit iz redovnog poslovanja vredan 11 miliona dinara.

"Galenika je, takođe, za prva tri meseca 2014. godine uvela šest novih lekova, čime se nastavlja rad na inoviranju asortimana i povećanju prodaje", navode u Galenici.

Kompanija Galenika a.d. u restrukturiranju uspešno je realizovala planove za prvi kvartal 2014. godine ostvarivši za šest odsto veću proizvodnju u odnosu na predviđeni plan, a domaća prodaja i izvoz su, takođe, premašili planove za prvo tromesečje, dok je prodaja na domaćem i inostranom tržištu veća za 12 odsto u odnosu na plan, navodi se u saopštenju.

Stabilizacija poslovanja i povećana proizvodnja doveli su do, kako tvrde, redovnog snabdevanja tržišta Galenikinim lekovima i do kraja godine se ne očekuje nedostatak bilo kog proizvoda koji se nalazi u proizvodnom programu Galenike.

"Imajući u vidu da na tržištu Srbije postoji oko 50 lekova koje proizvodi samo Galenika ovo je vrlo značajno za sve pacijente koji u redovnoj terapiji koriste ove proizvode", zaključuju u saopštenju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...