Sertić: Stižu Arapi, interesuje ih sve!
Foto: Beta

Privredna komora Srbije

Sertić: Stižu Arapi, interesuje ih sve!

InfoBiz -
Predstavnici tri kompanije iz Emirata Ras Al Kaima, jednog od sedam koji konstituišu UAE, prihvatili su poziv PKS da budu deo velike privredne delegacije UAE koja će 19. maja posetiti Srbiju kako bi se upoznala sa ekonomskim potencijalima naše zemlje

BEOGRAD/DUBAI - Tri kompanije iz UAE, RAK keramiks, Julfar i Čaudari grupa, žele da ulažu u industriju keramike, lekova i testenina, kao i privatizaciju hotela u Srbiji.

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić koji boravi u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), je sa Akramom Fathijem, vodećim menadžerom prodaje RAK keramiksa razmotrio mogućnosti izgradnje nove fabrike za proizvodnju keramičkih pločica i sanitarija ili privatizacije postojećih.

Delegacija PKS posetila je proizvodne pogone RAK keramiksa, vodećeg proizvođača keramičkih pločica, sanitarija i keramike za hotele, koji zapošljava oko 10.000 radnika u okviru Emirata.

Sa Ajman Salijem, izvršnim direktorom farmaceutske kompanije Julfar, najpoznatije u svetu po proizvodnji kristalnog insulina, predsednik PKS je razgovarao o inicijativi te firme za investiranje u postrojenja za proizvodnju lekova u Srbiji, objavljeno je na sajtu PKS.

Izgradnja fabrike za proizvodnju instant testenina i privatizacija hotela u procesu restrukturisanja, bila je tema sastanka delegacije PKS sa Nirvana Čaudarijem, generalnim direktorom Čaudari grupe i rukovodstvom korporacije Cinovation (deo Čaudari grupe).

Predstavnici tri kompanije iz emirata Ras Al Kaima, jednog od sedam koji konstituišu UAE, prihvatili su poziv PKS da budu deo velike privredne delegacije UAE koja će 19. maja posetiti Srbiju kako bi se upoznala sa ekonomskim potencijalima naše zemlje.

Dogovoreno je da se, uz podršku PKS, organizuju bilateralni razgovori sa predstavnicima srpskih kompanija koje su u fokusu interesovanja poslovne zajednice UAE.

Delegacija PKS u okviru posete UAE promoviše Srbiju kao atraktivnu investicionu destinaciju, prednosti ulaganja i nove poslovne mogućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track