OD 1.JULA: Olakšice za novo zapošljavanje!
Foto: Think

Prava radnika će biti ispoštovana

OD 1.JULA: Olakšice za novo zapošljavanje!

InfoBiz -
Irina Stevanović Gavrović, koja je zadužena za fiskalni sistem u resoru finansija, navela je da se olakšice kreću između 65 i 75 odsto u zavisnosti od broja novozaposlenih radnika i da funkcionišu po principu povraćaja uplaćenih poreza i doprinosa u roku od 15 dana od uplate

BEOGRAD - Pomoćnik ministra finansija u Vladi Srbije Irina Stevanović Gavrović najavila je danas u Privrednoj komori Beograda početak primene olakšica za novo zapošljavanje radnika od 1. jula ove godine.

Na sednici Odbora udruženja trgovine Privredne komore Beograda ona je kazala da je cilj izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana u kome se nalaze ove olakšice smanjenje sive ekonomije na tržištu rada i veće zapošljavanje radnika.

Irina Stevanović Gavrović, koja je zadužena za fiskalni sistem u resoru finansija, navela je da se olakšice kreću između 65 i 75 odsto u zavisnosti od broja novozaposlenih radnika i da funkcionišu po principu povraćaja uplaćenih poreza i doprinosa u roku od 15 dana od uplate.

Olakšice neće važiti za povezana lica i kompanije, a kontrola Poreske uprave biće veoma pooštrena, kao i sankcionisenje prekršilaca, saopštila je danas Služba za odnose Privredne komore Beograd.

Prava radnika će u potpunosti biti ispoštovana u pogledu penzionog osiguranja, jer će se knjižiti ukupan iznos poreza i doprinosa bez obzira što se deo te sume vraća poslodavcu.

Članovi Odbora za trgovinu ocenili su da bi olakšice mogle da doprinesu smanjenju rada na crno, ukazujući da je to samo jedan segment suzbijanja sive ekonomije i da je potrebna koordinisana akcija na svim sektorima, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track