Po ovome je Srbija ispred Hrvatske
Foto: Thinkstock

Istraživanje agencije Herakle

Po ovome je Srbija ispred Hrvatske

InfoBiz -
Prema pet osnovnih elemenata dobre usluge - pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda i zahvaljivanje na poseti, ispred nas je jedino Slovenija

BEOGRAD - Najkvalitetniju uslugu u regionu kupac će dobiti u Sloveniji, a potom Srbiji, Na poslednjem mestu je Bosna i Hercegovina, pokazalo je istraživanje agencije Heraklea u saradnji sa drugim agencijama za tajnu kupovinu.

Tajni kupci posetili su više od 800 različitih objekata kao što su autosaloni, banke, benzinske pumpe, maloprodajni objekti, supermarketi, prodajna mesta telekomunikacionih kompanija, turističko-ugostiteljski objekti te uslužne delatnosti u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj.

Prva je Slovenija koja je ostvarila rezultat od 75 odsto, a potom Srbija sa 73 odsto. Hrvatska je pala na treću poziciju sa padom kvaliteta sa 76 odsto prošle godine na 70 odsto u ovoj. Najgora je BiH sa 66 odsto.

U agenciji Heraklea navode da su merili pet osnovnih elemenata dobre, odnosno kvalitetne usluge, kao što su pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda i zahvaljivanje na poseti.

Gotovo u svim kategorijama je na prvom mestu Slovenija, osim kategorija pozdrava i utvrđivanja potreba i želja kupaca.

(SEEBIZ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track