United Grupa ulazi na crnogorsko tržište: Preuzima većinski paket u BBM

Postignut dogovor

United Grupa ulazi na crnogorsko tržište: Preuzima većinski paket u BBM

InfoBiz -
Čvrsto verujemo da će naše prisustvo na tržištu Crne Gore doprineti razvoju tržišta telekomunikacija, pre svega uvođenjenjem najsavremenije tehnologije, kao i poboljšanjem ponude korisničkih servisa po pristupačnim cenama, sapšteno je iz United Grupe

BEOGRAD - United Grupa, u čijem sastavu posluje vodeći srpski kablovski operator SBB, postigla je dogovor o preuzimanju većinskog paketa akcija u crnogorskom kablovskom operateru BBM.

Ovom kupovinom kompanija je najavila ulazak na tržište Crne Gore na kome ima ambiciozne planove i nastavila da realizuje planove za širenje poslovanja u regionu.

"Čvrsto verujemo da će naše prisustvo na tržištu Crne Gore doprineti razvoju tržišta telekomunikacija, pre svega uvođenjenjem najsavremenije tehnologije, kao i poboljšanjem ponude korisničkih servisa po pristupačnim cenama. Kompanija BBM ima preko 20.000 korisnika kablovske TV i Interneta i pokriva teritoriju 11 opština Crne Gore. O United Grupi United Group (SBB/Telemać), preko svojih kompanija članica, posluje na šest tržišta bivše Jugoslavije - u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji - gde ima 1,9 miliona pretplatnika na kablovsku i satelitsku TV, širokopojasni internet, fiksnu i mobilnu telefoniju", navodi se u saopštenju.

Sa populacijom od 20 miliona, region bivše Jugoslavije predstavlja treće po veličini tržište u centralnoj i istočnoj Evropi i karakterišu ga brzorastuća tržišta Pay TV i širokopojasnog interneta. United Group se sastoji od SBB-a (vodeći kablovski operator u Srbiji), Telemach Slovenija (vodeći kablovski operator u Sloveniji), Telemach Bosna i Hercegovina (vodeći kablovski operator u Bosni i Hercegovini), Total TV (vodeća DTH platforma u regionu za satelitsku televiziju), Total TV International (evropska DTH platforma), i NetTV Plus (vodeći provajder telekomunikacionih servisa putem javnog interneta).

Grupa takođe pruža usluge koristeći određeni broj pratećih brendova koji su rezultat njenog rasta širom regiona: Absolut OK, KDS NS, Jet TV, Beogrid, Telekabel, VI-NET i ArtNet. Od marta 2014. United Grupa je u većinskom vlasništvu KKR-a, vodeće globalne investicione kompanije sa sedištem u Njujorku, SAD koji upravlja sa 94,3 milijarde kapitala. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD ) je suinvestitor u kompaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track