Tadić: Dačić govori neistine o Galenici

Bivši predsednik Srbije negira navode prvog potpredsednika Vlade

Tadić: Dačić govori neistine o Galenici

InfoBiz -
Dačić makijavelistički okrivljuje druge za sopstvene promašaje, smatra Tadić

BEOGRAD - Predsednik Nove demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić reagujući na izjavu šefa diplomatije Ivice Dačića da je vlada Mirka Cvetkovića favorizovala nemačku "Štadu" na uštrb "Galenike" rekao je da Dačić nikada ne preuzima odgovornost za svoje greške i da govori neistine.

"Neodgovorno je da Ivica Dačić danas kao ministar spoljnih poslova iznosi neistine o povlašćenom položaju nemačkih investitora, otvarajući potencijalne probleme s drugim zemljama koje su takođe ulagale u srpsku farmaceutsku industriju", istakao je Tadić.

On je rekao da mu je Cvetkovićeva vlada, čiji je Dačić bio potpredsednik, uvek iznosila principijelam stav da su isti uslovi poslovanja za sve domaće i strane proizvođače lekova u Srbiji, sto važi i za izmirivanje dugova.

"Dačić makijavelistički okrivljuje druge za sopstvene promašaje", smatra Tadić.

Dačić je juče u svojstvu svedoka dao iskaz u Specijalnom sudu povodom slučaja "Galenika", u kojem su, prema njegovim saznanjima, strane kompanije bile favorizovane u odnosu na domaću fabriku lekova.

On je naveo da je, prema njegovim saznanjima, u ovom slučaju bila favorizovana nemačka kompanija "Štada", a na štetu "Galenike", te da mu je u vladi rečeno da fabrika ne može direktno da prodaje lekove nego preko veledrogerija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track