PRIPREME ZA IZVOZ U RUSIJU: Danas sastanak s voćarima, u četvrtak s pekarima
Foto: Fonet

Poštovati standarde

PRIPREME ZA IZVOZ U RUSIJU: Danas sastanak s voćarima, u četvrtak s pekarima

InfoBiz -
Predsednik Privredne komore Željko Sertić pozvao je srpske privrednike da pokažu odgovornost, poštuju dobre poslovne običaje u saradnji sa ruskim partnerima, da primenjuju visoke standarde kvaliteta i da se pridržavaju procedura za izvoz na rusko tržište

BEOGRAD - U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas će, u okviru aktivnosti za što bolju pripremu domaćih privrednika za izvoz na rusko tržište, biti održan sastanak sa proizvođačima voća i povrća, a u četvrtak sa konditorima, pekarima i proizvođačima ostalih proizvoda biljnog porekla.

U Privrednoj komori je juče održan sastanak sa proizvođačima u oblasti mesne i mlekarske industrije, čime su, kako se navodi u saopštenju PKS, nastavljeni razgovori sa privrednicima, započeti u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, radi što bolje pripreme za izvoz domaćih proizvoda u Rusku Federaciju.

Predsednik PKS Željko Sertić pozvao je srpske privrednike da pokažu odgovornost, poštuju dobre poslovne običaje u saradnji sa ruskim partnerima, da primenjuju visoke standarde kvaliteta i da se pridržavaju procedura za izvoz na rusko tržište.

Proizvođači i prerađivači mleka i mesa upoznali su se sa radom Koordinacionog centra PKS za podršku izvoznicima u Rusiju, koji će kompanijama omogućiti pravovremene informacije o ponudi, procedurama i neophodnim standardima.

Svi eventualni problemi i prepreke biće registrovani i rešavani u saradnji sa nadležnim ministarstvima, kako bi srpski privrednici na najbolji način iskoristili šanse koje pruža veliko i zahtevno rusko tržište.

Predstavnici Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija ukazali su da je poslovnim ljudima u Srbiji na raspolaganju i mreža ekonomskih savetnika, radi što boljeg plasmana domaće robe.

O procedurama za podnošenje prijava za dobijanje sertifikata za izvoz u Rusku Federaciju, dozvolama za objekte i ostalim zahtevima i standardima govorili su nadležni iz Uprave za veterinu i Uprave carina, navedeno je u saopštenju PKS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track