KOMPANIJA VOLTA TEHNOLODŽI: Osvajaju Ameriku solarnim-kinetičkim punjačem!
Foto: Kurir Štampano

Novi podvig stručnjaka iz Srbije

KOMPANIJA VOLTA TEHNOLODŽI: Osvajaju Ameriku solarnim-kinetičkim punjačem!

InfoBiz -
Mlada srpska kompanija „Volta tehnolodži“ razvila je inovativne proizvode i prodala ih američkom mobilnom operateru AT&T i univerzitetu Vebster. Prvi proizvod koji je „Volta tehnolodži“ razvio je inovativna javna stanica za punjenje mobilnih telefona EnGo, koja se napaja isključivo iz obnovljivih izvora energije, i to ne iz jednog već dva: kinetičke i solarne energije

BEOGRAD - Mlada srpska kompanija „Volta tehnolodži“, koja se bavi razvojem proizvoda korišćenjem obnovljivih izvora energije, uspela je da za manje od godinu dana od osnivanja razvije dva inovativna proizvoda i ostvari poslovnu saradnju s najvećim američkim mobilnim operaterom AT&T i američkim univerzitetom Vebster.Prvi proizvod koji je „Volta tehnolodži“ razvio je inovativna javna stanica za punjenje mobilnih telefona EnGo, koja se napaja isključivo iz obnovljivih izvora energije, i to ne iz jednog već dva: kinetičke i solarne energije. Postigli ciljSastavni deo stanice EnGo su kinetičke ploče koje proizvode obnovljivu energiju svaki put kada neko zgazi na njih, a s dodatnom energijom koja se dobija iz solarnih panela stanica će puniti ne samo mobilne telefone već i tablete i ostale prenosive uređaje.Petar Mirović, izvršni direktor „Volta grupe“, u čijem sastavu je „Volta tehnolodži“, kaže za Kurir da je kompanija od samog starta zacrtala da izađe na američko tržište.

Srpski izum... Solarni punjač za mobilne telefone
Srpski izum... Solarni punjač za mobilne telefone

- Za svaku mladu kompaniju koja se bavi razvojem novih proizvoda i tehnologija izlazak na tako razvijeno i konkurentno tržište kao što je američko predstavlja ne samo izazov već i strateško pozicioniranje. Poslovi koje smo zaključili sa AT&T i univerzitetom Vebster za nas su ogromna šansa da promovišemo našu kompaniju i inovativnost mladih ljudi u Srbiji - kaže Mirović i dodaje:- Ovo je samo početak. Imamo velike ideje i odličan tim koji je sposoban da proizvede vrhunske i konkurente proizvode. Želimo da stvaramo, da se borimo, da osvajamo svet. Ovom prilikom zahvaljujem prof. dr Željku Šusteru, potpredsedniku univerziteta Vebster, koji je prepoznao naš kvalitet i neizmerno nam pomogao svojim savetima - kaže Mirović. Prva instalacija stanice EnGo urađena je na američkom univerzitetu Vebster u Sent Luisu. Istovremeno, ova mlada srpska kompanija ugovorila je isporuku svojih proizvoda najvećem američkom mobilnom operateru AT&T, lideru u oblasti telekomunikacija u SAD, s prometom od neverovatnih 130 milijardi dolara u 2013. godini. Promocija AT&T će koristiti proizvode EnGo tokom četvoromesečne turneje, u okviru koje će obići više od 20 američkih gradova. Ovo će kompaniji „Volta tehnolodži“ omogućiti da njene proizvode vidi skoro cela Amerika.

Mirović: Ovo je samo početak, imamo tim koji može da stvori vrhunske proizvode
Mirović: Ovo je samo početak, imamo tim koji može da stvori vrhunske proizvode

Direktor „Volta tehnolodžija“USKORO SARADNJA I SA SRBIJOMBranko Živković, direktor „Volta tehnolodžija“, kaže da je ceo tim svojom marljivošću doprineo da se proizvodi na vreme isporuče američkim klijentima.- Činjenica da smo svoje prve primerke proizvoda izvezli na tržište SAD, i to renomiranim kompanijama kao što su AT&T i univerzitet Vebster, govori da je ipak moguće da dobar proizvod iz Srbije pronađe put do svetskog tržišta. Nadamo se da ćemo uskoro imati mogućnost da sarađujemo i s gradovima u Srbiji, pre svega Beogradom - kaže Živković.

http://www.youtube.com/watch?v=2JMDi6FF1ac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track