Zaposleni u Poštama Srbije hoće dobit!
Foto: Beta

Sindikati najavljuju protest

Zaposleni u Poštama Srbije hoće dobit!

InfoBiz -
Više od dve trećine zaposlenih u Pošti Srbije prima zarade u rasponu od 35.000 do 40.000 dinara i njihovim zalaganjem ostvaren je odličan poslovni rezultat u 2013. - neto dobit 25 miliona evra

BEOGRAD - Sindikati zaposlenih u Poštama Srbije najavili su danas da će protestovati u ponedeljak, 29. septembra, jer su nezadovoljni što će dobit tog preduzeća biti uplaćena u budžet, po nalogu Vlade Srbije.

Ukoliko njihov zahtev ne bude ispunjen, sindikati će, kako je saopšteno, od 30. septembra ogranizovati štrajk radnika Pošta.

U protestu će učestvovati sindikat "Poštar", Samosastalni sindikat poštanskih radnika i Sindikat "Solidarnost", uz podršku Sindikata PTT i Sindikata "Nezavisnost".

"Više od dve trećine zaposlenih u Pošti Srbije prima zarade u rasponu od 35.000 do 40.000 dinara i njihovim zalaganjem ostvaren je odličan poslovni rezultat u 2013. godini (neto dobit 25 miliona evra). Pošta nije ni monopolista ni korisnik budžetskih sredstava", ističe se u saopštenju sindikata. Njihov zahtev je i da Pošte zaposle optimalan broj poštara, kurira, šalterskih i drugih radnika u tehnološkim službama tog javnog preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track