Najnovije vesti

BAHAĆENJE U KRUŠIKU: Direktori svakog dana krkali po kafanama za 30.000 dinara!
Foto: TANJUG ZORAN ZESTIC

Evo zašto je propao nekadašnji gigant u proizvodnji municije

BAHAĆENJE U KRUŠIKU: Direktori svakog dana krkali po kafanama za 30.000 dinara!

Biznis
Jovan Davidović, koji je deset godina vodio ovu fabriku, sa saradnicima je 2013. na ručkove potrošio višemilionske sume, dok je u firmi napravio minus od pola milijarde dinara

VALJEVO - Bivši direktor valjevskog „Krušika“ Jovan Davidović i njegovi saradnici samo u 2013. napravili su višemilionske iznose po restoranima i kafanama širom Srbije, a papiri pokazuju da im je dnevni ceh iznosio po 30.000 dinara, tvrdi za Kurir aktuelni direktor te kompanije Mladen Petković.

- Ogromne sume novca izdvajane su za reprezentaciju, koju su mogli da koriste svi bliski saradnici bivšeg direktora Davidovića. Tu praksu sam prekinuo odmah u januaru, kad sam postavljen na dužnost direktora „Krušika“ i za devet meseci uspeli smo da troškove reprezentacije smanjimo za čak 80 odsto. Uz to, prepolovili smo troškove dnevnica i službenih putovanja - kaže Petković.

On podseća da će njegov prethodnik ostati upamćen i kao rekorder po broju sekretarica, pošto je za vreme desetogodišnjeg mandata udomio čak njih 27, a kupio je i skupocenu službenu limuzinu, o čemu je naš list već pisao.
- Bilo je čak i apsurdnih situacija, poput zapošljavanja sekretarice komercijalnog direktora, a da u tom trenutku „Krušik“ nije imao takvog direktora. Sad imamo samo dve sekretarice koje opslužuju sve rukovodioce, a ostale su razmeštene u proizvodnju i na druga radna mesta - kaže Petković. On tvrdi da je zaustavio bahaćenje u vojnoj fabrici, zahvaljujući čemu je za prvih devet meseci „Krušik“ ostvario dobit od 4,6 miliona dinara.
- To je višestruko bolji rezultat u odnosu na isti period prošle godine, kad je firma imala gubitak od 506,3 miliona dinara - kaže Petković.

T. Krstić

 

Novi direktor: Zaustavio sam rasipništvo i za devet meseci napravio dobit 4,6 miliona dinara
Novi direktor: Zaustavio sam rasipništvo i za devet meseci napravio dobit 4,6 miliona dinara


 

Jovan Davidović
HALAPLJIV I BEZ REČI

Od bivšeg direktora valjevske vojne fabrike Jovana Davidovića nismo uspeli da čujemo obrazloženje za razmetljivost njegovog menadžerskog tima, budući da se nije javljao na pozive Kurira.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...