Pitić: Srbija za Francusku interesantna u poslovnom smislu
Foto: Nemanja Pančić

Uoči posete francuskog premijera

Pitić: Srbija za Francusku interesantna u poslovnom smislu

InfoBiz -
Već postoje francuske firme koje su dale signal kako je poslovati u Srbiji

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora banke "Sosijete ženeral" Goran Pitić izjavio je, povodom današnje posete premijera Francuske Manuela Valsa Beogradu, da je u poslovnom smislu Srbija interesantna za Francusku kao tradicionalnog partnera.

Pitić je rekao da postoje dva aspekta razgovora u Beogradu, od kojih je jedan diplomatskog karaktera, jer je Srbija najveća zemlja u regionu eks Jugoslavije i na putu evropskih integracija. On je istakao da ima malo krupnih projekata u regionu, dok u Francuskoj dominiraju velike firme, a sa druge strane, veliki broj francuskih firmi je prisutan u Srbiji.

Pitić je ukazao na nekoliko velikih projekata kao što su aerodrom, pitanja voda u Beogradu i elektroenergetskog sistema i da Srbija može da bude interesantna za Francusku kao tradicionalnog partnera. "Već postoje francuske firme koje su dale signal kako je poslovati u Srbiji", rekao je Pitić.

On je dodao da problema ima, počev od pitanja inspekcija do vladavine prava i sudova, ali da Srbija ima određenu vrstu komparativne atrakcije, jer je negde između Evrope i Rusije.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track