NOVI UDAR NA TAJKUNE: Žunića češlja tužilaštvo, završena istraga protiv Bogićevića!
Foto: Kurir štampano

Malverzacije pod lupom policije

NOVI UDAR NA TAJKUNE: Žunića češlja tužilaštvo, završena istraga protiv Bogićevića!

InfoBiz -
Vlasnici „Beohemije“ i „Farmakoma“ pod sumnjom da su za kredite vredne pola milijarde evra izdavali garancije bez pokrića

BEOGRAD - Policija je završila istragu protiv vlasnika koncerna „Farmakom MB“ Miroslava Bogićevića zbog sumnji na malverzacije u bankarskom sektoru, dok Više tužilaštvo proverava krivične prijave koje su protiv Željka Žunića, vlasnika „Beohemije“, podnele Alfa i Vojvođanska banka, saznaje Kurir.Kreditni dugovi njihovih osnovnih i povezanih preduzeća, prema podacima iz privrednog registra, premašuju 64,7 milijarde dinara, a kada se tome dodaju zaduženja uhapšenog Gorana Perčevića, vlasnika „Interkomerca“, od 11,5 milijardi dinara, ispada da samo ovaj trojac duguje bankama 635 miliona evra.Nemilice se zaduživaliIzvor našeg lista iz policije podseća da se ova grupa biznismena proteklih godina zaduživala nemilice kod mnogih banaka, a zbog sumnje da su za te dugove davali garancije bez pokrića, istražni organi preispituju sva njihova zaduživanja.- Od tridesetak banaka koje posluju u Srbiji, ovi tajkuni nemaju zaduženje samo u Rajfajzen banci. Zbog njihovih dugova već su bankrotirale četiri banke, a ako je država ne spasi, to će se desiti i sa Srpskom bankom - objašnjava naš sagovornik. On otkriva sumnju istražitelja da su Perčević i Žunić istu robu davali kao zalog za više kredita.Krivične prijave- Kada su banke pokušale da naplate dug robom, nje nije bilo, što je dovelo i do podnošenja krivičnih prijava. Inače, osnovne firme ovih biznismena, koji su i partneri, u blokadi su većoj od 150 miliona evra - tvrdi naš sagovornik iz policije.Iako je zbog finansijskih malverzacija Perčević već uhapšen, iz MUP nismo uspeli zvanično da saznamo sledeće korake u vezi sa sudbinom Bogićevića i Žunića. Ipak, iz tužilaštva potvrđuju da vode postupak protiv vlasnika „Beohemije“.- Protiv Željka Žunića Višem tužilaštvu podneta je krivična prijava od Alfa banke i Vojvođanske banke i njihovi navodi se proveravaju - navode iz te institucije.

Bez komentara

BIZNISMENI UTIHNULI

Od Bogićevića i Žunića Kurir nije uspeo da dobije komentar povodom istraga koje protiv njih vode državni organi jer se nisu javljali na telefon. Perčević je, podsetimo, dan uoči hapšenja našem listu tvrdio da je za sve zajmove davao validne garancije, dok je prema državi izmirio sve dugove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track