Frans Miler: Delez će u Srbiji investirati milijarde dinara
Foto: Tanjug

Otvaranje distributivnog centra u Staroj Pazovi

Frans Miler: Delez će u Srbiji investirati milijarde dinara

InfoBiz -
Namera Delez grupe je da Srbija ostane jedno od pet strateških tržista te kompanije u svetu

BEOGRAD - Predsednik i generalni direktor belgijske Delez grupe, Frans Miler, najavio je danas da će ta kompanija u narednih nekoliko godina investirati milijarde dinara u Srbiji u širenje mreže, otvaranje novih lokacija i zapošljavanje na stotine ili hiljade novih radnika.

- Kada je reč o našem trogodišnjem planu za Delez Srbiju, odlučili smo da investiramo milijarde dinara i to će biti uloženo u modernizaciju naše mreže, odnosno u Tempo, Maksi ili 'Shop and go' formate - kazao je Miler. Prema njegovim rečima, namera Delez grupe je da Srbija ostane jedno od pet strateških tržista te kompanije u svetu.- Mi želimo da ostanemo lideri, jer to zaista jesmo na ovom tržištu. Namera nam je da uložimo sredstva u smrznute i sveze proizvode u iznosu od pet milijardi dinara - poručio je Miler.

Generalni direktor Delez Srbije Džon Kiricis je izrazio očekivanje da će investicija od 50 miliona evra u distributivni centar u Staroj Pazovi prekinuti sve glasine o odlasku Deleza sa srpskog tržišta. On je dodao da je srpsko tržiste veoma važno za Delez grupu u celini. U Staroj Pazovi danas je otvoren moderan distributivni centar Delez Srbije, površine 70.000 metara kvadratnih, u koji je uloženo 50 miliona evra, a posao će dobiti 750 radnika od kojih 400 do kraja ove godine.

Svečanosti je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja tog impresivnog objekta i pozvao Delez grupu da poveća procenat srpskih proizvoda u njihovim objektima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja