TRAŽE PLAC: Lidl ne odustaje od Pančeva
Foto: Reuters

Pregovori traju više od godinu dana

TRAŽE PLAC: Lidl ne odustaje od Pančeva

InfoBiz -
Investitori su zainteresovani za lokaciju koja se nalazi na uglu Moše Pijade i Vojvođanskog bulevara

PANČEVO - Nemački lanac prodavnica "Lidl" i dalje je zainteresovan za kupovinu placa na kojem bi otvorio supermarket u Pančevu.

Trenutno se radi na preparcelaciji kako bi se od više parcela napravila samo jedna, za koju bi se nakon skupštinske odluke raspisao oglas za prodaju. Izgradnja na tom mestu mogla bi da počne tokom 2015. godine, a otvaranje bi moglo biti tokom 2016. godine u isto vreme kada se bude otvaralo i ostalih 14 supermarketa Lidla u Srbiji.

Pregovori sa Lidlom oko otvaranja supermarketa u Pančevu traju nešto više godinu dana. Investitori su zainteresovani za lokaciju koja se nalazi na uglu Moše Pijade i Vojvođanskog bulevara.

Ta lokacija se do sada sastojala iz više parcela i bilo je potrebno uraditi preparcelaciju, koja je i sprovedena nakon što je Skupština grada Pančeva usvojila izmene Plana generalne regulacije za celinu 1, odnosno šire područje centra grada.

Kada se završi posao oko preparcelacije, potrebno je parcelu upisati u katastar, Sekretarijat za urbanističke poslove treba da da informaciju o parceli, a Poreska uprava da proceni vrednost građevinskog zemljišta. Nakon toga Skupština donosi odluku o prodaji te parcele i raspisuje se oglas za prodaju. Sve ovo bi moglo da bude završeno do kraja godine, kaže Olivera Subotić iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Pančeva za RTV "Pančevo".

"Predstoji da na prvoj narednoj Skupštini donesemo odluku za otuđenje, nakon čega Komisija za otuđenje formira oglas i krećemo u proceduru. Krajem ove i početkom naredne godine bi ova lokacija bila na prodaju", kaže Olivera Subotić.

Posao oko pripreme dokumentacije kako bi ova parcela mogla da se oglasi za prodaju traje oko godinu dana, kaže Olivera Subotić. Sve se radi u rokovima, jer ako "Lidl" kupi ovu lokaciju, njihovi planovi predviđaju gradnju tokom 2015, a otvaranje supermarketa 2016. godine. Tada bi trebalo da bude otvoreno i ostalih 14 supermarketa na teritoriji Srbije.

"Mnogo je lokacija u njihovom vlasništvu. Oni su ozbiljan investitor, ali dok se ne završi licitacija, ne možemo biti sigurni 100 odsto", navodi Olivera Subotić. Osim lokacije na Kotežu 1, "Lidl" je zaintersovan da otvori još jedan supermarket u Pančevu i za to traže još jednu lokaciju, dodaje se u vesti RTV "Pančevo".

(Tanjug/RTV Pančevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track