Antić: Srbija ne može da utiče na budućnost Južnog toka
Foto: Kurir Štampano

Ministar energetike o gasovodu

Antić: Srbija ne može da utiče na budućnost Južnog toka

InfoBiz -
Sa apsolutnom pažnjom pratimo sve izjave i reakcije predsednika Vladimira Putina u vezi sa Južnim tokom, rekao je Antić

BEOGRAD - Ministar energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić izjavio je večeras da njegovo ministarstvo nema zvaničnih obaveštenja od ruske kompanije Gasprom da se nešto menja u projektu Južni tok, ali da Srbija "nažalost" ne može da utiče na budućnost tog gasovoda.

"Sa apsolutnom pažnjom pratimo sve izjave i reakcije predsednika Vladimira Putina u vezi sa Južnim tokom", rekao je Antić, komentarišući izjavu ruskog predsednika da Rusija odustaje od projekta Južni tok zbog stava Evropske unije.

"Tako i ovaj poslednji njegov istup tumačimo kao signal, pre svega članicama Evropske unije, od kojih zavisi izgradnja gasovoda", rekao je Antić.

Antić je dodao da od Srbije ne zavisi budućnost Južnog toka i da je za realizaciju neophodno usaglašavanje na liniji Brisel - Moskva, i izrazio očekivanje "da će sva otvorena pitanja biti rešena razgovorom i da će dve strane postići dogovor".

"Naravno da je ovo izuzetno važan projekat za energetsku stabilnost naše države i da od njega zavisi i uposlenost velikog dela naše građevinske operative, ali mi, nažalost, ne utičemo na budućnost gasovoda", dodao je ministar energetike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track