LJAJIĆ: Nema razloga da namirnice poskupe
Foto: Zorana Jevtić

O ekonomskoj logici

LJAJIĆ: Nema razloga da namirnice poskupe

InfoBiz -
Kupovna moć stanovništva je dosta mala i trgovci bi eventualnim povećanjem cena ugrozili svoje prihode, rekao je ministar. Prema pisanju medija, početkom 2015. mogu se očekivati poskupljenje kućne hemije, kozmetike, kafe, voća i povrća

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da nema ekonomskih razloga za poskupljenje osnovnih životnih namirnica u Srbiji.

"Ekonomska logika je da ne bi trebalo očekivati značajna povećanja cena osnovnih životnih namirnica. Kupovna moć stanovništva je dosta mala i trgovci bi eventualnim povećanjem cena ugrozili svoje prihode", rekao je Ljajić.

Prema njegovoj oceni, trgovci će put do povećanja svojih prihoda tražiti kroz različita smanjenja cena, periodične akcije, kako bi ostvarili veći promet. "Imamo i značajan pad cena nafte i naftnih derivata koji imaju značajan udeo u formiranju cena. Nije bilo povećanja cena struje", naveo je Ljajić.

Prema pisanju medija, početkom 2015. godine mogu se očekivati poskupljenje kućne hemije, kozmetike, kafe, voća i povrća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track