Novi direktori Agencije za privatizaciju i ALUS

SAZNAJEMO: Novogodišnja kadrovska rešenja Vlade

Novi direktori Agencije za privatizaciju i ALUS

InfoBiz -
Ljubomir Šubara postavljen za prvog čoveka za privatizaciju, a Danijela Vazura Agencije za licenciranje stečajnih upravnika

BEOGRAD - Vlada Srbije imenovala je 31. decembra Ljubomira Šubaru za direktora Agencije za privatizaciju, dok će njegova protivkandidatkinja za to mesto Danijela Vazura, koja je navodno bila favorit, sesti u fotelju prvog čoveka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALUS), saznaje Kurir.Šubara na novu funkciju prelazi iz kruševačke Fabrike maziva (FAM), gde je bio predstavnik kapitala, dok će Vazura u ALUS otići sa mesta direktora Centra za stečaj u Agenciji za privatizaciju.Gubitnik ove trke za fotelje je Ivana Matić, koja je ostala bez mesta direktora ALUS, iako mnogi tvrde da je taj posao dobro radila. Izvor Kurira iz Vlade tvrdi da je Matićeva ostala kratkih rukava jer nije imala političku podršku.- Danijela Vazura je sebe već promovisala u direktorku Agencije za privatizaciju iako su postojali otpori u samoj kući da ona stane na njeno čelo. Takođe je vezivana i za spekulacije po kojima njen brat ima političke veze sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem - tvrdi naš sagovornik. Naša saznanja pokušali smo da proverimo i kod Šubare i Vazure, ali oni nisu odgovarali na telefonske pozive.

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

RTSKONKURS ZA DIREKTORAKako Kurir nezvanično saznaje, RTS bi trebalo da 15. januara, a najkasnije do kraja ovog meseca, raspiše konkurs za izbor direktora javnog servisa jer je sadašnjem v. d. direktoru Nikoli Mirkovu istekao drugi mandat.- Nikola Mirkov odlazi u penziju, a postupak imenovanja direktora kuće mora da se završi. Za ovo prestižno mesto ima mnogo interesovanja i kandidata, a u kuloraima se najčešće pominje ime Milomira Marića - tvrdi naš izvor iz RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track