Najnovije vesti

Ljajić:Privatizacija Telekoma bi mogla biti veoma uspešna
Foto: Fonet

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

Ljajić:Privatizacija Telekoma bi mogla biti veoma uspešna

Biznis
Očekujemo da bi ovog puta, nakon što bude završen tender za privatizacionog savetnika i dobijemo sve reference, to mogla da bude vrlo uspešna privatizacija, kazao je Ljajić

BEOGRAD - Telekom je respektabilna kompanija i očekujemo da će njena prodaja ovog puta biti veoma uspešna, a privatizacioni prihodi neće ići na pokrivanje budžetskog deficita, već u investicije i nova zapošljavanja, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je istakao da je Telekom tržišni lider po broju korisnika, apsloutni lider u domenu fiksne telefonije sa tržišnim učešćem od 95 odsto, a zauzima i vrlo značajnu poziciju kada je reč o ukupnim prihodima.

"Očekujemo da bi ovog puta, nakon što bude završen tender za privatizacionog savetnika i dobijemo sve reference, to mogla da bude vrlo uspešna privatizacija", kazao je Ljajić za Pink.

On je istakao da će privatizacioni prihodi ne samo od Telekoma, već i drugih preduzeća biti ulagani u razvoj, kao i otplatu loših, odnosno nepovoljnih kredita sa enormno visokim kamatama.

Komentarišučhi slučaj Železare, Lajić je istakao da je jako važno, kako za njenih 5.000 radnika, tako i državu, da se to pitanje konačno reši, podsetivši da u ponedeljak ističe rok za podnošenje prijava.

"Verujemo da ćemo do 1.februara rešiti pitanje Železare", naveo je Ljajić.

On je napomenuo da je Železara nakon što ju je preuzeo Ju es stil, u jednom trenutku imala udeo od 13 odsto u ukupnom srpskom izvozu.

Iako se, istakao je Ljajić, zbog krize na tržištu čelika u svetu verovatno ne može očekivati takav izuzetan rezultat, u svakom slučaju je važno da se pokrenu obe peći u železari, za šta, kako je dodao, ima najava da bi moglo da se dogodi.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...