ŠANSA ZA SRBIJU: Srpske firme od 25. do 30. januara u Emiratima
Foto: Zorana Jevtić

Prvi srpski poslovno-investicioni forum

ŠANSA ZA SRBIJU: Srpske firme od 25. do 30. januara u Emiratima

InfoBiz -
Svi koji dođu biće upoznati se poslovnom klimom u UAE, načinom poslovanja, zakonima, tradicijom i običajima i potencijalnim partnerima, odnosno investitorima

ABU DABI - Prvi srpski poslovno-investicioni forum u Ujedinjenim Arapskim Emiratima biće održan od 25.do 30. januara s ciljem da se srpskim kompanijama približe pravila i mogućnosti tog tržišta.

Forum će biti održan u pet Emirata (Abu Dhabi, Dubai, Fujairah, Ras al Khaimah i Sharjah), navela je direktor Srpskog poslovnog saveta UAE Mirjana Radenović - Ratković.Do juče je, kaže, prijavljeno 15 različitih preduzeća, organizacija i lokalnih samouprava, što je ukupno više od 30 članova srpske delegacije.

Prema njenim rečima, forum će se detaljno baviti mogućnostima i uslovima poslovanja i investiranja u svakom od tih emirata, kroz konferencijska izlaganja eksperata i predstavnika privrednih komora.U okviru foruma, pored konferencija, biće organizovani tzv. B2B (Business to business) sastanci i "networking kokteli", tokom kojih će učesnici imati priliku da predstave svoju kompaniju u direktonom kontaktu sa potencijalnim partnerima, kaže Radenović - Ratković. Tokom pet radnih dana učesnike iz Srbije očekuju brojni sastanci, prezentacije i nova poslovna poznanstva, dodala je ona. Svi koji dođu biće upoznati se poslovnom klimom u UAE, načinom poslovanja, zakonima, tradicijom i običajima i potencijalnim partnerima, odnosno investitorima.

"Mislim da je to sasvim dovoljno za sve koji žele da počnu posao u UAE odnosno poslovnu saradnju sa firmama koje već uspešno posluju na ovom tržištu", rekla je ona u pisanoj izjavi. Srpski poslovni savet UAE na taj način želi da otvori vrata, pre svih, malim i srednjim preduzećima na tržištu Emirata kako bi saznali koje su to mogućnosti i uslovi poslovanja u pet Emirata, kao i da stupe u kontakt sa potencijalnim poslovnim partnerima, lokalnim samoupravama i nosiocima investicionih projekata.Forum će, takođe, kroz razmenu studijskih programa povezati Univerzitete Srbije sa Univerzitetima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Kroz promociju turizma zaokružićemo priču o potencijalu naše zemlje i nadamo se pokazati je u najboljem svetlu. Krajnji cilj nam je da stvorimo uslove za povećanje obima robne razmene između dve zemlje i tako damo doprinos Srbiji na putu ka ekonomskoj stabilnosti", navela je Radenović-Ratković.Forum su podržale Privredna komora Srbije i Federacija Privrednih komora UAE.Univerziteti će moći da prezentuju svoje studijske programe i uspostave saradnju sa UAE Univerzitetima.Srpski poslovni savet osnovan je u januaru 2014. u Abu Dabiju, uz podršku Ambasade Srbije u UAE, sa osnovnim ciljem da stvori i poboljša poslovne prilike i investicije između dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track