VUČIĆ U SREMSKOJ MITROVICI: Ključevi Mitrosa uručeni novom vlasniku austrijskom Gerlingeru
Foto: Tanjug

Proizvodnja kreće početkom jula

VUČIĆ U SREMSKOJ MITROVICI: Ključevi Mitrosa uručeni novom vlasniku austrijskom Gerlingeru

InfoBiz -
Austrijanci će u prvoj fazi zaposliti 380 radnika i uložiti 16 miliona evra u novu opremu
1 / 8 Foto: Tanjug

SREMSKA MITROVICA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas uručenju ključeva novom vlasniku fabrike "Mitros" u Sremskoj Mitrovici - austrijskoj kompaniji Gerlinger holding.

Austrijanci će u prvoj fazi zaposliti 380 radnika i uložiti 16 miliona evra u novu opremu. Proizvodnja bi trebalo da krene početkom jula, a krajnji cilj je da fabrika ima više od 1.000 radnika, da se u novu opremu uloži više od 20 miliona evra i da se proizvodi izvoze u Rusiju i Kinu.

Mesna industrija "Mitros" osnovana je 50-ih godina prošlog veka i dugo je bila jedna od lidera u klaničnoj industriji SFRJ, a u fabrici je tada radilo oko 1.250 radnika. Prva privatizacija, kada je vlasnik bila kompanija "Svislajn Takovo", dogodila se 2005, ali je 2009. "Mitros" otišao u stečaj koji je u fabrici dočekalo 150 radnika. Nakon šest godina, stečaja i tri neuspele prodaje, Odbor poverilaca "Mitrosa" je 16. januara prihvatio ponudu austrijskog Gerlinger holdinga od 800.000 evra za kupovinu industrijske klanice i fabrike konzervi.

Austrijska kompanija ima proizvodne pogone u Mađarskoj i Rumuniji gde zapošljava oko 800 ljudi. "Mitros" je treći proizvodni pogon u u nizu, a najavljeno je da će to biti klanica sa najvećom proizvodnjom u okviru ove kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track