ZAVOĐENJE REDA U PRIVREDNIKU: Tomić umalo izbačen, nije plaćao članarinu
Foto: Dadod Jilas

Miodrag Kostić promenio način rada

ZAVOĐENJE REDA U PRIVREDNIKU: Tomić umalo izbačen, nije plaćao članarinu

InfoBiz -
Predsednik udruženja naredio da više niko u džepu ne može da nosi člansku kartu kluba dok ne izmiri obaveze za članarinu

BEOGRAD - Predsednik kluba „Privrednik“ Miodrag Kostić uveo je red u funkcionisanje ovog udruženja, pa tako više niko od 43 člana neće moći da bude u ovom elitnom društvu ukoliko ne izmiri dugovanje za članarinu, saznaje Kurir.Do ovakve odluke je došlo zbog toga što je srpska privredna elita zaboravila na svoje statutarne obaveze, a najveću zaboravnost ispoljio je Dragan Tomić, predsednik „Simpa“ i jedan od osnivača kluba, koji zbog duga za članarinu umalo nije ostao bez kartice ovog kluba. Čist računDa članstvo na veresiju više nije moguće, potvrđuje i jedan od uglednih srpskih privrednika, član ovog udruženja u Šekspirovoj, koji za Kurir tvrdi da se Kostić na ovakvu meru odlučio zato što su dugovanja počela da ugrožavaju funkcionisanje kluba.- Dugovi za članarine bili su predmet razmatranja i izvršnih organa „Privrednika“. Na preporuku predsednika, zaključeno je da dug više ne može da se toleriše i da svi moraju da ga izmire do kraja novembra 2014. Najviše je bio dužan Dragan Tomić, koji nije platio deo članarine za 2013. i 2014. Prvi čovek „Simpa“ pokušao je da svoj minus opravda blokadom računa kompanije, koja je nastala još avgusta 2013. Za Kostića to nije bilo opravdanje i bio je izričit da više niko u džepu ne može da nosi člansku kartu „Privrednika“ dok ne izmiri obaveze prema klubu - tvrdi naš sagovornik, koji ne otkriva koliki je dug imao Tomić.

Zabranio veresiju... Miodrag Kostić
Zabranio veresiju... Miodrag Kostić

Dug i u restoranu- Godišnja članarina je 3.000 evra. Dugovali su i drugi članovi, kako po osnovu dela članarine, tako i po osnovu troškova u našem restoranu. Sve u svemu, najbogatiji ljudi u Srbiji su svom matičnom udruženju dugovali oko 14.000 evra. Kostić je doslovce rekao da iće, piće i članska karta više ne mogu da se dobiju na veresiju u Šekspirovoj dok je on na čelu „Privrednika“ - objašnjava član ovog kluba.Miodrag Kostić, vlasnik „MK grupe“, ali ni drugi članovi kluba, nisu želeli da komentarišu saznanja Kurira.

Dragan TomićKAD NEMA PLATE, NEMA NI ČLANARINEPredsednik „Simpa“ je potvrdio saznanja Kurira.- Sve obaveze izmirivane su u skladu s pravilima kluba. Do kraćeg zastoja u plaćanju članarine došlo je u periodu poznate blokade i neisplaćivanja plata radnicima „Simpa“. Tomić redovno izmiruje i svoje račune u klubu koji se tiču konzumiranja hrane i pića - navode u saopštenju iz Tomićevog kabineta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track