OTKAZANO: BH erlajnz više ne leti za Beograd
Foto: AP

Firma u blokadi

OTKAZANO: BH erlajnz više ne leti za Beograd

InfoBiz -
Ta kompanija ima samo jedan avion koji leti, zbog čega je došlo do otkazivanja letova, između ostalih i letova za Beograd. Ta kompanija je nedavno otkazala i liniju Sarajevo-Istanbul

SARAJEVO - Jedina aviokompanija iz BiH - "BH Erlajnz" otkazala je letove za Beograd zbog finansijske krize u kojoj se ta kompanija nalazi.

"Letovi za Beograd su odloženi od prošle sedmice, a neizvesno je da li će avioni za Beograd leteti naredne sedmice", saopšteno je iz "BH Erlajnza" za portal sarajevskog Dnevnog avaza.

"BH Erlajnz" ima samo jedan avion koji leti, zbog čega je došlo do otkazivanja letova, izmedju ostalih i letova za Beograd. Ta kompanija je nedavno otkazala i liniju Sarajevo-Istanbul.

Generalni direktor te kompanije Amir Jažić nedavno je medijima rekao da je "BH Erlajnz" pred gašenjem, te Vlada Federacije BiH "mesecima nemo posmatra propadanje jedine bosanskohercegovačke aviokompanije".

Ta firma je od 4. decembra prošle godine u potpunoj blokadi, nakon što su račun kompanije blokirali HETA, austrijski "Hipo lizing" i Aerodrom Sarajevo, zbog višemilionskih dugovanja.

"BH Erlajnz" već mesecima ne isplaćuje plate radnicima, a dugovi poveriocima ukupno iznose oko 26 miliona maraka (oko 13 miliona evra).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track