Sertić: Esmark dobrodošao za upravljanje Železarom
Foto: Dragana Udovičić

Ministar privrede

Sertić: Esmark dobrodošao za upravljanje Železarom

InfoBiz -
Do petka je rok za prijavu, sve kompanije pa i Esmark imaju obavezu da uplate deo depozita za učešće, moraju da potpišu izjavu poverljivosti i prezumu dokumentaciju, rekao je Sertić

KOPAONIK - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je nekoliko kompanija zainteresovano za upravljanje Železarom, da je američka kompanija Esmark, takođe, dobrodošla i da će za dve do tri nedelje biti poznato ko će upravljati srpskom čeličanom.

"Do petka je rok za prijavu, sve kompanije pa i Esmark imaju obavezu da uplate deo depozita za učešće, moraju da potpišu izjavu poverljivosti i prezumu dokumentaciju", rekao je Sertić novinarima na Kopaonik biznis forumu.

Kako je naveo, Esmarku je jedan deo dokumentacije već bio dosutpan i u subotu će biti poznat tačan broj kompanija odnosno znaće se ko se javio na javni poziv za upravljanje Železarom.

"Mogu sada da vam kažem da imamo više kompanija i to je dobro za proces pregovaranja i Esmark je dobrodošao da bude deo tog procesa. Kada smo pregovarali sa njima moj utisak je bio da su oni zainteresovani za takvu vrstu upravljanja i ne bih bio iznenađen da se oni nađu na toj listi prijavljenih za takmičenje za upravljanje Železarom", dodao je Sertić.

Američka kompanija Esmark najavila je da je zainteresovana da upravlja smederevskom železarom.

Pregovori Vlade Srbije sa Esmarkom o prodaji Železare su sredinom februara neuspešno okoncani.Prema odluci Vlade, raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmenta koji ce upravljati Železarom do okoncanja privatizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja