TRAŽI SE KONSULTANT: Potreban stručnjak za depozite
Foto: Zorana Jevtić

Ministarstvo finansija

TRAŽI SE KONSULTANT: Potreban stručnjak za depozite

InfoBiz -
Izjave o zainteresovanosti dostavljaju se Agenciji za osiguranje depozita do 20. marta

BEOGRAD - Ministarstvo finansija Srbije objavilo je danas poziv zainteresovanim finansijskim konsultantima za unapređenje sistema depozita u Srbiji. Ministarstvo će angažovati konsultanta u okviru Projekta unapređenja sistema osiguranja depozita koji finasira Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD), koji se završava juna 2016. godine.

Konsultant će pored ostalog morati da analizira i prati finansijske propise i daje pravno mišljenje o unapređenju zakonskog okvira radi stvaranja konkurentnijih uslova za bankarsko poslovanje, kao i da učestvuje u organizovanju i sprovođenju privatizacije banaka. Izjave o zainteresovanosti dostavljaju se Agenciji za osiguranje depozita do 20. marta.

U pozivu Ministarstva finansija precizira se da je Srbija dobila sredstva IBRD za unapređenje sistema osiguranja depozita, od čega će se deo sredstava upotrebiti za obezbeđenje konsultantskih usluga. Osnovni cilj projekta je izrada strategije za bankarski sektor kako bi se ojačala njegova stabilnost u poslovanja.

Zbog povećanja obima posla Ministarstvu finansija su potrebne usluge kvalifikovanog konsultanta u Sektoru za finansijski sistem koji bi pre svega trebalo da doprinese poboljšanju poslovanja državnih banaka i stvaranju uslova za potencijalnu reorganizaciju i uvođenje korporativnog upravljanja u državnim bankama, odnosnu njihovu privatizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track