SAJAM AUTOMOBILA: Sertić bi fijat, a tajkuni majbah
Foto: Nemanja Pančić

Počeo 52. međunarodni salon automobila

SAJAM AUTOMOBILA: Sertić bi fijat, a tajkuni majbah

InfoBiz -
Ministar privrede proveravao mane modela „500X“, dok za „Mercedesovo“ čedo od 228.921 evro već ima zainteresovanih biznismena iz Srbije
1 / 3 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Međunarodni sajam automobila u Beogradu, na kojem učestvuje oko 400 izlagača, juče je otvorio vrata za posetioce, koji će imati priliku da do nedelje 29. marta uživaju u luksuznim modelima ili pak da se odluče za kupovinu nekog od ponuđenih brendova.Ministar privrede Željko Sertić među prvima je juče iskoristio mogućnost da uoči sve prednosti i mane novog modela „fijat 500X“, naglašavajući da je automobilska industrija jedna od najznačajnijih u Srbiji i da je jedina preživela krizu od 2008. godine.- Automobilske kompanije koje posluju u Srbiji ostvarile su prihod veći od dve milijarde evra, i to samo u prošloj godini, što dovoljno govori o značaju ove grane. Takođe, drumska vozila su sa 14 odsto najznačajniji izvozni proizvod Srbije - rekao je Sertić, napominjući da ova industrijska grana zapošljava ogroman broj ljudi, a samo prošle godine u njoj je uhlebljeno 36.000 radnika.

A i NJ.K.V. Aleksandar Karađorđević voli četvorotočkaše
A i NJ.K.V. Aleksandar Karađorđević voli četvorotočkaše

Već prvog sata nakon otvaranja sajam su posetile hiljade ljudi. Najveću pažnju privukao je najskuplji i najluksuzniji model na sajmu - „Mercedesov“ „majbah“, koji košta neverovatnih 228.921 evro. Ipak, za njega, kako saznajemo, već vlada ogromno interesovanje domaćih biznismena. Kupce koji nemaju unapred pripremljenu ušteđevinu obradovala je vest da je većina uvoznika i prodavaca obezbedila kredite bez kamate.

Za njim su svi uzdisali... „Majbah“
Za njim su svi uzdisali... „Majbah“

Među prvima koji su posetili sajam našli su se prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, koji je rado pristao da se fotografiše dok seda u automobil, ali je insistirao da to bude vozilo iz njegove zemlje.

NEDELJA UŽIVANJASajam će trajati do nedelje 29. martaPojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, a ulaznice za grupe đaka i studenata 150Porodice mogu posetiti sajam u četvrtak 26. marta, kada je „famili dej“, a ulaznica za roditelje s decom mlađom od 16 godina koštaće 500 dinaraU toku je i Međunarodni sajam motocikala i bicikala

SPONZORSTVO KOšarkaški savez Srbije dobio novu podršku ĐILASU URUČENI KLJUČEVI „OPELA“Kompanija „Opel“ i Košarkaški savez Srbije potpisali su juče na sajmu ugovor o sponzorstvu, nakon čega je direktor „Opela“ Dragan Nenadović uručio ključeve automobila Draganu Đilasu, predsedniku Košarkaškog saveza Srbije. Automobili „Opel“ u narednom periodu biće zvanična vozila KSS.

AtraktivneHOSTESAMA TRAŽE BROJEVE TELEFONAPažnju muškaraca, pored četvorotočkaša, privukle su i atraktivne hostese. Jedna od ovih lepotica Nataša Damnjanović (21) kaže za Kurir da im podjednako traže i fotografije i brojeve telefona.- Neretko prilaze i traže da se slikamo, a poneki pitaju i za broj telefona. Ima onih koji i sami ostavljaju svoj, pa nas mole da se javimo - kaže Nataša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track