ŽELEZARA SMEDEREVO: Novi menadžment preuzeo upravljanje

Zvanično, od jutros

ŽELEZARA SMEDEREVO: Novi menadžment preuzeo upravljanje

InfoBiz -
Prvi radni dan započeo je sastankom glavnih menadžera Džona Gudiša i Petera Kamaraša, sa svim direktorima sektora srpske čeličane. Za otprilike dve nedelje treba da stigne i ceo tim od 24 menadžera

SMEDEREVO - Novi menadžment holandske firme HPK Inženjering preuzeo je danas upravljanje smederevskom Železarom.

Prvi radni dan započeo je sastankom glavnih menadžera, predsednika Nadzornog odbora i člana tog tela, Džona Gudiša i Petera Kamaraša, sa svim direktorima sektora srpske čeličane. "Sastanak su vodili Gudiš i Kamaraš sa svojom ekipom koja za sada broji šest menadžera, a očekujemo da drugi dođu do kraja nedelje. Za otprilike dve nedelje u Smederevo treba da stigne i ceo tim od 24 menadžera", rekao je izvršni direktor Železare Bojan Bojković.

Kada je reč o članovima srpskog tima, koji će pratiti upravljanje Železarom, Vlada Srbije tek treba o tome da donese odluku. Bojković kaže da su već postavljena nova pravila i da je "palica predata". "Upravljanje je predato Gudišu i Kamarašu, oni se za sada upoznaju sa detaljima koji ne mogu da se vide iz administrativnih papira koje smo im davali tokom celog procesa", rekao je Bojković precizirajući da su u pitanju tehnički detalji o visokoj peći, čeličani, toploj i hladnoj valjaonici...

Kako je rekao, nakon toga u razgovorima će se preći na nabavku sirovina i prodaju i očekuje se da će sastanci trajati skoro ceo dan. Bojković je kazao da su radnici bili euforični, ali da je i njima sada jasno da je sve ono što je obećano i ispunjeno. "Došao je ozbiljan menadžerski tim, to su za sada videli direktori sektora, a ljudi naravno znaju celu tu ekipu od ranije", rekao je Bojković.

Očekuje se, kaže, da Gudiš, koji će biti predsednik Nadzornog odbora, prođe fabrikom, s obzirom na to da je najavio da će svakog dana izdvojiti tri, četiri ili pet sati za šetnju kroz fabriku, kako bi se upoznao sa detaljima i ljudima u pogonima. Gudiš će to raditi kako bi kasnije, kako je rekao, mogao lakše da donosi strateške odluke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track