VUČIĆ U BRATISLAVI: Otvoren poslovni forum Srbija-Slovačka 2015
Foto: Vlada Srbije

Sastanak sa predsednikom Slovačke

VUČIĆ U BRATISLAVI: Otvoren poslovni forum Srbija-Slovačka 2015

InfoBiz -
Srbija nudi dobre uslove za strane investitore, a jedna od prednosti je stabilna politička i ekonomska situacija u zemlji. Upravo je i Slovačka iz tog razloga postala veoma privlačna za strane investitore, zbog svoje stabilnosti, istakao je premijer

BRATISLAVA - U Bratislavi je danas otvoren poslovni forum "Srbija - Slovačka 2015", a premijer Srbije Aleksandar Vučić je poručio da Srbija teži da danas bude jedan od lidera u reformama, kao što je to početkom milenijuma bila Slovačka u Jugoistočnoj Evropi.

"Srbija nudi dobre uslove za strane investitore, a jedna od prednosti je stabilna politička i ekonomska situacija u zemlji. Upravo je i Slovačka iz tog razloga postala veoma privlačna za strane investitore, zbog svoje stabilnosti", rekao je Vučić predstavnicima kompanija dve zemlje.

Vučić je naglasio da Srbija stremi cilju koji podrazumeva jačanje srpske ekonomije, stvaranje uređene države koja počiva na evropskim vrednostima, ojačane efikasnim javnim sektorom i stvaranju najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

"Paket mera koji smo usvojili a koje su usmerene ka fiskalnoj konsolidaciji, zatim aranžman sa MMF-om koji će dati dodatnu sigurnost stranim investitorima, jer će Srbija obezbediti dugoročnu makroekonomsku stabilnost. Takođe, očekujemo da Srbija postane punopravna članica Evropske unije do 2020. godine, i to je prioritet ove Vlade" zaključio je Vučić.

Na forumu koji su otvorili Vučić i potpredsednik slovačke vlade i šef diplomatije Miroslav Lajčak učestvovalo je oko 60 kompanija iz Slovačke i 21 iz Srbije. Okupljenima su se pored Vučića i Lajčaka obratili ministri finansija Srbije i Slovačke Dušan Vujović i Petar Kazimir.

Govorio je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je ocenio da slovačke i srpske kompanije imaju različite mogućnosti za unapređenje saradnje posebno u oblasti javno-privatnih partnerstava. Forum su organizovali Privredna komore Srbije i Ministarstva spoljih i evropskih poslova Slovačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track