Direktor Železnica beži od stranaca!
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Stidljivi čelnik srpskih pruga

Direktor Železnica beži od stranaca!

InfoBiz -
Miroslava Stojčića zvaničnici iz Indije prijavili ambasadi jer ne želi da se sastane s njima, a vrhušku Francuskih železnica po Beogradu šetao lokalni direktor

BEOGRAD - Miroslav Stojčić, generalni direktor „Železnica Srbije“, nije baš rad da prima strane delegacije, pa je, kako Kurir saznaje, više puta izbegao da to učini u slučaju kolega iz Indije, dok je jučerašnju veliku posetu francuskih privrednika eskivirao odlaskom u Slovačku.Verovatno bi svako ko upravlja železničkom kompanijom, a posebno onom koja je u finansijskim problemima kao srpska, hteo i trebalo da čuje kako u modernizaciji mogu da mu pomognu Francuske železnice, koje upravljaju vozom TŽV i imaju godišnji prihod od 32 milijarde evra. Takođe, bilo bi pametno razgovarati i s predstavnicima „Tales grupe“, koja obezbeđuje najmodernije sisteme za upravljanje železnicama, ili „Alstom transporta“, koji je prošle godine isporučio opremu vrednu oko šest milijardi evra, a na spisku posetilaca su i „Šnajder elektrik“, „Ežis grupa“, ALR i „Meselek“. Ipak, francuski privrednici su „Prokop“, koji već decenijama stoji nezavršen, juče obišli s predsednikom Skupštine ŽS Zoranom Anđelkovićem Bakijem i o potencijalnoj saradnji razgovarali s direktorom „Beograd čvora“ Milutinom Miloševićem. Sagovornik Kurira iz Vlade Srbije kaže da ovo nije prvi put da Stojčić izbegava strane posete.- Delegacija iz Indije je više puta neuspešno pokušavala da se sretne s njim, pa su se Indijci na kraju žalili srpskom ambasadoru. Neverovatno je i da predstavnike francuskih giganata primi direktor „Beograd čvora“, a ne Stojčić ili makar neko od njegovih najbližih saradnika. „Železnicama“ je u ovom trenutku potrebna svaka vrsta pomoći - kaže naš sagovornik.Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže za Kurir da potez Stojčića u najmanju ruku ukazuje na loše planiranje vremena.- Ali to ukazuje i na druge stvari... Da se šalje poruka gostima da nisu dobrodošli. Kao kad vam dolaze gosti, a glava kuće nije tu. Ne znam šta je pozadina, ali potez deluje neprofesionalno, neodgovorno, neozbiljno i nedomaćinski - jasan je on.

„Železnice“PRIMIĆEMO INDIJCEU „Železnicama“ kažu da direktor Miroslav Stojčić nije juče primio veliku francusku delegaciju jer je u Slovačkoj kao član privredne delegacije koju predvodi premijer Aleksandar Vučić. Primio ih je, dodaju, predsednik Skupštine Zoran Anđelković, a održani su i pojedinačni sastanci predstavnika francuskih kompanija i ŽS. - Indijska delegacija, tačnije firma RITES, 7. aprila će se sastati s rukovodstvom ŽS - ističu u ovoj kompaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track