Vučić u Krupnju: Bez ozbiljne privatizacije ne možemo da krenemo napred
Foto: Beta

Spor proces

Vučić u Krupnju: Bez ozbiljne privatizacije ne možemo da krenemo napred

InfoBiz -
Navodeći kao primer BIP, Vučić je istakao da to preduzeće ima gubitke od pet-šest miliona, da ne plaća državi struju i vodu, da smanjuje proizvodnju, ali da direktori uvek ostaju isti i da žive dobro. Nažalost, u Srbiji to tako funkcioniše, i to su ozbiljni problemi, kaže premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije zadovoljan brzinom privatizacije preduzeća u restrukturiranju i poručio da Srbija neće moći da krene napred bez ozbiljnog sprovođenja tog procesa.

Vučić je u Krupnju rekao da je nezvanično razgovarao sa stalnim predstavnikom MMF-a u Srbiji Kimom Daehangom u vezi sa rezultatima fiskalne konsolidacije, ali i dodao da Vlada Srbije toj instituciji neće uputiti zvaničan dopis pre kraja trećeg kvartala.

"Mislim da su veoma zadovoljni fiskalom, ali ono čime niko od nas nije zadovoljan, a to nije direktno vezano za MMF, već za Svetsku banku jeste pitanje brzine privatizacije i bezbroj prepreka koje stoje na njenom putu u Srbiji", izjavio je Vučić.

Navodeći kao primer BIP, Vučić je istakao da to preduzeće ima gubitke od pet-šest miliona, da ne plaća državi struju i vodu, da smanjuje proizvodnju, ali da direktori uvek ostaju isti i da žive dobro."Nažalost, u Srbiji to tako funkcioniše, i to su ozbiljni problemi. Bavim se najvećim stvarima, posle Krupnja ćemo probati da završimo hemijski kompleks, FAP, Teniz koji treba da dođe u Srbiju, zatim Kremonini....To su krupne ključne stvari koje će da utiču na celu zemlju kao što Železara ima uticaj", rekao je Vučić. On je poručio i da Srbija neće moći da ide napred bez ozbiljnog sprovođenja privatizacije i uništavanja parazitskog ponašanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track