LJAJIĆ: Lidl do kraja godine počinje gradnju 15 objekata
Foto: Dragana Udovičić

Ministarstvo trgovine i turizma

LJAJIĆ: Lidl do kraja godine počinje gradnju 15 objekata

InfoBiz -
Upitan za otvaranje robne kuće kompanije IKEA u Srbiji, on je kazao da u Memorandumu piše da bi ona trebalo da bude otvorena u Beogradu u novembru 2016. godine.

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić izjavio je da bi "u optimalnoj i idealnoj varijanti" moglo da se očekuje da će do kraja godine predstavnici kompanije "Lidl" početi izgradnju 15 objekata u Srbiji.

On je dodao da je 12 lokacija nesporno, a da se za tri čeka donošenje Zakona o konverziji.

"Kada to bude završeno i ako do kraja godine taj posao bude završen, oni će početi izgradnju tih objekata... Do kraja godine u optimalnoj i idealnoj varijanti mogli bi da počnu da izgrađuju tih 15 objekata", rekao je Ljajić za N1 televizju.

On je rekao da se privredni ambijent Srbije popravlja i to smanjivanjem procedura i olakšanim dobijanjem različitih dozvola. Upitan za otvaranje robne kuće kompanije IKEA u Srbiji, on je kazao da u Memorandumu piše da bi ona trebalo da bude otvorena u Beogradu u novembru 2016. godine.

On je podsetio da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo u utorak da čini sve da se omogući dobijanje dozvole kako bi moglo da se počne sa gradnjom objekta i da je zakazao razgovor sa direktorom te kompanje.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je juče da čini sve da kompanija IKEA u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, kako bi se investicija ove kompanije realizovala po predviđenoj dinamici i prva robna kuća bila otvorena u novembru 2016. godine. "Resorno ministarstvo je ubrzano pokrenulo posao sa mrtve tačke. Treba da damo šansu ljudima, a ne da sumnjamo", rekao je Ljajić.

Govoreći o ekonomskim odnosima sa Rusijom, usled sankcija EU, on je kazao da oni ni na koji način ne mogu biti ugroženi. Dodao je da je EK uputila pismo 15 zemlja koje trguju sa Rusijom da ne koriste sankcije za povećanje i pospešivanje izvoza. "Mi ne koristimo sanakcije koje je uvela, samo korsitimo Sporazum o slobodnoj trgovini koji je značajan za našu ekonomiju", rekao je on. Ljajić je podsetio da 67 odsto trgovinske razmene Srbija ima sa zemljama EU, ali i da je Rusko tržište takođe bitno za nju.

(Tanjug/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track