Rusija odložila odluku o uvozu fijata 500L
Foto: Fonet Branko Vukovic

Iz tehničkih razloga

Rusija odložila odluku o uvozu fijata 500L

InfoBiz -
Bescarinski uvoz ovog automobila biće predmet razmatranja krajem aprila ili početkom maja

BEOGRAD - Rusija je odložila odluku o bescarinskom uvozu automobila "fijat 500L" iz Srbije, objavio je danas portal Sputnjkih Srbija (rs.sputniknews.com). Kako je preneo portal, bescarinski uvoz vozila "fijat 500L" biće predmet razmatranja krajem aprila ili početkom maja.

Savet Evroazijske ekonomske komisije trebalo je danas da razmatra pitanje bescarinskog uvoza "fijata 500 L", koja se proizvode u Kragujevcu, u zemlje carinskog saveza.

Načelnik pres-službe Komisije Valerij Petrov, razmatranje izveštaja koji priprema Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije odloženo je za kraj aprila ili početak maja iz tehničkih razloga.

"Pritom, razmatranje referata ne znači da će odluka (o isporukama) biti doneta istog dana, odluka može biti preliminarna", precizirao je Petrov.

Srbija je u više navrata pokušavala da obezbedi bescarinski plasman automobila iz Fijatove fabrike u Krajugevcu na rusko tržište u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini, a očekivalo se da će danas biti doneta odlukao o kvoti. Tokom pregovora 2013. godine bilo je reči o 10.000 automobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track