UŽIVO VIDEO NOVA ENERGIJA DAN 2 Anela Kirats: Danas i moja baka glasa preko interneta!
Foto: Tanjug Pt

Konferencija o internet ekonomiji na Kopaoniku

UŽIVO VIDEO NOVA ENERGIJA DAN 2 Anela Kirats: Danas i moja baka glasa preko interneta!

InfoBiz -
Za sve je potrebno vreme. 90-ih kada smo počeli sa promenama i digitalizovali javne ustanove, za obične građane nije bilo nikakvih promena. Od 2002. Estonija ulaže u obuku građana, rekla je šefica programa obuke u E-upravi

KOPAONIK - Drugi dan rada konferencije Nova energija na Kopaoniku, koja se bavi internet ekonomijom i poslovanjem, otvorila je Anela Kirats, šefica programa obuke u E-upravi Estonije (Governance Trainings e-Governance Academy Foundation, Estonia).

UŽIVO DRUGI DAN KONFERENCIJE MOŽETE PRATITI OVDE

“E-governance je javno-privatno partnerstvo, jer u javnim ustanovama ne postoje potrebni IT sektori.... Za sve je potrebno vreme. 90-ih kada smo počeli sa promenama i digitalizovali javne ustanove, za obične građane nije bilo nikakvih promena. Od 2002. Estonija ulaže u obuku građana. Danas i moja baka glasa preko interneta".

http://www.youtube.com/watch?v=mtVETSDzRGc

Organizujem razne e-governance treninge i kurseve. Mi smo neprofitabilna organizacija. Estonija nije imala dovoljno vreme i snage da sve pokrene, pa smo mi došli sa idejom. Imamo eksperte iz javne uprave. Ljudi moraju da imaju ulogu u odlučivanju. E-governance je uvek i učešće ljudi, rekla je Estonka.

I Filip Vukša #Novaenergija

Drugog dana konferencije na Kopaoniku o svojoj borbi sa vetrenjačama pričao je i Filip Vukša, mladić iz Beograda koji postao poznat pošto su ga gradske vlasti kaznile jer je na svoju ruku i samoinicijativno pokušao da ulepša GSP stajališta.

Slao je prijave inspekcijskim službama koje su potom bile prinuđene da se obrate i njegovim roditeljima...

Posle panela i dobra zabava

Posle čitavog dana rada, panela i diskusija, na Novoj energiji ima vremena i za dobru zabavu. Ovako izgleda partijanje na Kopaoniku...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track