OBRADOVIĆ EPS: Pretpostavljam da neće doći do poskupljenja struje
Foto: Dragana Udovičić

Čeka se završetak razgovora sa MMF

OBRADOVIĆ EPS: Pretpostavljam da neće doći do poskupljenja struje

InfoBiz -
Direktor EPS-a Aleksandar Obradović izjavio je da pretpostavlja da neće doći do podizanja cena električne energije

BEOGRAD - Direktor EPS-a Aleksandar Obradović izjavio je danas da pretpostavlja da neće doći do podizanja cena električne energije.

"Što se tiče EPS, za nas to nije neophodno da se desi u ovoj godini i pretpostavljam da neće doći do podizanja cena električne energije. Hajde da se završe ti razgovori (sa MMF), pa da vidimo gde smo", rekao je Obradović za RTS, uoči početka sastanka sa predstavnicima MMF.

Direktor EPS rekao je da je to preduzeće u dosta povoljnijoj situaciji kada je cena struje u pitanju nego pre šest meseci, budući da je veoma dobro prebrodilo zimsku sezonu.

"To dizanje cena nije tako kritično danas za EPS kao što je izgledalo pre šest meseci", istakao je Obradović.On smatra da je za MMF i ostale finansijske institucije mnogo bitnije da li je EPS krenuo u suštinske reforme.

"Mislim da je za MMF mnogo bitnije da li smo krenuli u suštinske refrme i mi jesmo. Mislim da njih ne zanima koliko je sada podizanje cena, oni hoće da vide u kom peridu će se EPS i Vlada Srbije obavezati da ta cena struje više ne bude socijalna kategorija i da se prilagodi uslovima tržišta", naveo je Obradović.

On je napomenuo da je to mnogo bitno za dugoročni razvoj EPS, nego da li će ove godine biti povećanje cena električne energije ili ne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track