Simpo nije kandidat za stečaj
Foto: Fonet Ljiljana Stojanovic

Rukovodstvo proizvođača nameštaja iz Vranja poručilo

Simpo nije kandidat za stečaj

InfoBiz -
Simpo a.d. Vranje do sada nije bio pod zaštitom države od poverilaca, niti će biti u narednom periodu, tvrde u toj kompaniji

BEOGRAD - Simpo a.d. Vranje do sada nije bio u procesu restrukturiranja, a to znači ni pod zaštitom države od poverilaca, niti će biti u narednom periodu, saopštili su danas iz ove kompanije, reagujući na spekulacije u pojedinim medijima u kojima su spominjani "u kontekstu kandidata za stečaj".

Simpo je u programu finansijske konsolidacije koji su podržali Vlada, Ministarstvo privrede i banke, čijom realizacijom treba da postane tržišno održivi sistem sa profitabilnim poslovanjem u osnovnom (core) biznisu, a da sva ostala društva (non-core biznis) treba da budu predmet ubrzane privatizacije.

Zaključkom Agencije za privatizaciju kod Simpa je prekinut proces privatizacije do rešavanja pitanja registracije promene vrednosti i strukture kapitala, navedeno je u saopštenju.

O ponovnom pokretanju potupka privatizacije odluku će doneti nadležni državni organi, dok Simpo ima obavezu da nastavi sa procesom finansijske konsolidacije prema usvojenom programu. U Simpu je pokrenuta proizvodnja 12. januara posle pauze od šest meseci, i od tada postoji kontinuitet u proizvodnji.

Prodaja beleži rast na domaćem tržištu i zemljama u okruženju, a Simpo se sklapanjem izvoznih poslova polako vraća i na evropsko tržište.

Kompanija ističe da je zaključila i značajne ugovore o opremanju nekoliko hotela koji će imati veliku ulogu u daljem procesu njihove finansijske konsolidacije, a sve u cilju obezbeđenja održivog i pozitivnog poslovanja.

"Nepotpune informacije koje se ovih dana objavljuju unose nemir među naše poslovne partnere, dobavljače i radnike koji su zabrinuti za opstanak kompanije što samim tim nanosi štetu našem redovnom poslovanju", naveo je Simpo u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track