Atanacković: Parafiskalni nameti čine privredni život neizvesnim
Foto: Tanjug

Socijalno-ekonomski savet

Atanacković: Parafiskalni nameti čine privredni život neizvesnim

InfoBiz -
Pojedine opštine povećale namete privredi od 200 do 600 odsto, a nikad se ne zna kada će se propisi promeniti

BEOGRAD - Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković ocenio je danas da parafiskalni nameti čine vrlo neizvesnim privredni život u Srbiji, jer se nikada ne zna kada će neka lokalna samouprava da propiše nešto čega u prethodnoj godini nije bilo.

- Na današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta i poslodavci i sindikati, kao i predstavnici Ministarstva finansija ukazali su na problem parafiskalnih nameta u lokalnim samoupravama - rekao je Atanacković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da ima opština koje su za 200 ili 300 odsto, a u jednom primeru i za 600 odsto povećali parafiskalne namete, kao i da se nikada ne zna kada će propisi biti promenjeni.

- To je tako jedno šarenilo kod istih nameta, poput poreza na imovinu i taksi za ekologiju - ocenio je Atanacković i dodao da su i predstavnici Ministarstva finansija saglasni da je to veliki problem.

Atanacković je rekao da su predstavnici minisitarstava finansija i privrede najavili nove zakone o finansiranju lokalnih samouprava i o naknadama, tako da se, kako je naveo, poslodavci nadaju da će problemi u propisivanju parafiskalnih nameta biti rešeni.

On je dodao i da Socijalno-ekonomski savet nije danas razmatrao pitanje privatizacije medija, iako je to bila jedna od tačaka dnevnog reda, jer se iz opravdanih razloga nije pojavio predstavnik Ministarstva kulture i informisanja.

To je ostavljeno za sledeću sednicu Socijalno-ekonomskog saveta, naveo je Atanacković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track